Ще заприлича ли MacBook Pro на iPhone

С въвеждането на новите си M1 чипове в MacBook Pro, Air и Mac mini Apple постави началото на нова ера в хардуера и още повече се разграничи от останалите производители на компютри на пазара.

Озадачаващ бе фактът, че драстичната промяна във вътрешността на устройства не бе съпроводена от промяна в дизайна им, който от години търпи съвсем леки, често незабележими за обикновения потребител промени.

Тази година обаче можем да станем свидетели на най-голямата от доста време насам промяна във вида на MacBook Pro, най-мощният лаптоп на компанията, казват от MacRumors.

Цитираната информация идва директно от официален документ на Apple, изпратен към инвеститорите на компанията, който гласи, че следващият MacBook Pro ще завземе мотиви и елементи от дизайна на iPhone 12.

В това число влизат плоските страни и острите ръбове, като клавиатурата и тракпадът ще бъдат изведени в една обща гладка повърхност, наподобяваща лицето на смартфона.

Лаптопът също така най-вероятно ще е с нова MagSafe технология за зареждане, но не е ясно как тя ще си кореспондира с магнитното зареждане на серията iPhone 12.

От Bloomberg пък добавят, че е възможно екранът също да претърпи промени и да бъде базиран на mini-LED панел, който би допринесъл за по-висока енергийна ефективност, както и по-висока яркост и контраст.

Обявената информация ни навежда на мисълта, че Apple се готви да постави по-осезаем паралел между MacBook Pro и Air, които бяха почти приравнени по отношение на производителността, но и дизайна, след въвеждането на M1 чиповете.

Това би означавало, че MacBook Pro ще се позиционира в значително по-висока категория от Air и ще заеме ролята на хай-енд модел, подходящ и достъпен за по-ограничена аудитория.

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини