13 °C

Нови детски площадки, облагородяване на междублокови пространства, реновиране на гребната база край "40-те извора" - част от исканията на асеновградчани за бюджет 2021 г.

Изображение 1 от 2

  Вчера, 15.02.2021 г., се проведе общественото обсъждане на проекта за бюджет за 2021 г. на община Асеновград.

  Заместник-кметовете по финансите и по строителството – доктор Теньо Манолов и инженер Стоян Димитров, отговаряха на въпросите на граждани. Интересът към мероприятието беше засилен.

  Основните предложения на граждани, общественици и общински съветници бяха свързани с инвестиционните разходи на общината.

  Хората посочиха конкретни улици, нуждаещи се от преасфалтиране, които не са ремонтирани от години. Сред предложените пътни участъци бяха улиците „Поп Матей“, „Младен Митроколев“ и други.

  Кметът на село Боянци поиска да се отделят 14 000 лева за ремонт на улица „Захари Зограф“ в селото до читалището.

  В отговор заместник-кметът Стоян Димитров посочи, че само преди броени дни, по искане на кмета на населеното място, в Инвестиционната програма на Асеновград вече са заложени пари за ремонтиране на друг участък.

  Изграждане на детски площадки поискаха жители от района на квартал „Зъбчето“, довършване на детската площадка в „Долни Воден“ – в така наречената „Македонска махала“, както и нова детска площадка в „Горни Воден“.

  Живеещи в блоковете до кръговото кръстовище при църквата „Свети Атанасий“ (откъм центъра) пък отправиха искане за облагородяване на междублоково пространство.

  Обикновено зоната се ползва за паркинг, но и немалко пешеходци преминават от там, с цел да съкратят пътя си.

  От много години мястото е в лошо състояние и при по-обилни валежи се образуват огромни локви, а досега назад във времето не са направени постъпки за облагородяването или асфалтирането му.

  В отговор Стоян Димитров съобщи, че зоната е включена в Инвестиционната програма за 2021 г. Предвидени са общо около 350 000 лева, като обектът ще се изпълнява в два етапа. За първия ще са нужни приблизително 136 000 лева.

  Реновиране поискаха и спортисти за гребната база край язовир „40-те извора“.

  Заместник-кметът Димитров посочи, че обектът следва да бъде прехвърлен за стопанисване на община Асеновград, след което да се предприемат стъпки за обновяването му. Обсъди се и темата за ремонт на пътя, за който бе организирана подписка от кметове на няколко населени места.

  Провела се е среща между кмета на общината доктор Христо Грудев и директорът на Областно пътно управление – Пловдив.

  Предстои да се изготви проект и да се остойностят ремонтните дейности, след което ще се търсят варианти от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) за осигуряване на финансиране.

  Оглед ще бъде направен и на двора на ДГ „Дружба“, с цел да се извърши текущ ремонт.

  Жители на село Косово сигнализираха за слабо водоподаване. Те уведомиха, че се водят преговори с ВиК – Пловдив и потърсиха съдействие от община Асеновград за справяне с проблема.

  Предложение бе отправено и по отношение отделянето на средства, с които да се осигури по-качествена безплатна закуска на учениците в асеновградските училища. Идеята беше за всяко дете от I до IV клас да се доплаща по 0,20 лева.

  Общата прогнозна стойност на сумата възлиза в размер на 50 000 лева до края на учебната година за около 2000 деца.

  Заместник-кметът по финансите доктор Теньо Манолов отговори, че средства ще се намерят, но това по никакъв начин не може да повлияе или осъществи контрол върху качеството и количеството на предоставяната закуска, тъй като изборът на изпълнител, провеждането на обществените поръчки за доставчици и контролиране на извършването на услугата е изцяло ангажимент на училищните ръководства.

  Общественото обсъждане на бюджета за 2021 г. на община Асеновград се проведе при строго спазване на противоепидемичните мерки.

  Изказвания направиха над 10 души. Всички бяха внимателно изслушани, а предложенията им – записани, като някои от предложенията ще намерят място в коригираната Инвестиционна програма на община Асеновград.

  Източник: Asenovgrad.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Още новини

  Хороскоп за 25.02.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Прилагайки знанията и опита си, успешно ще се включите в изпълнението на професионална или друга задача, с която ще подобрите финансите си. Други ще споделят времето си с приятели в общи занимания или развлечения. Преди да поемете ангажимент към други хора, помислете, защото може да се окаже по-трудно за изпълнение, отколкото предполагате.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Каквито и предложения да получите днес, свързани ли са с нерви и напрежение, подминете ги смело. Погрижете се за вътреш-ната си хармония и спокойствие и си осигурете пълна почивка в семейството. Заниманията на открито - туризъм, плуване или игра с децата са все неща, от които се нуждаете, и които ще ви тони-зират. Вечерта очаквайте гости от далече.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Днешният ден е твърде специален за вас, тъй като ще видите плановете си за страхотно прекарване на нощта осъществени. Вие мислите освен за собственото си прекарване и за настроението на другите, но в това отношение едва ли ще има за какво да се притеснявате.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ще задълбочите връзката си с човек, с когото ви свързват не само бизнес-отношения, но и приятелски чувства. Това ви помага пълноценно да се развивате, спокойни и съсредоточени. Във възможностите ви е заедно да постигнете всичко, което намирате за полезно и необходимо. Размяна на гостувания с приятели или роднини.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Използвайте пълноценно днешния ден. Ще придвижите напред делата си и ще подготвите условията за бъдещи бизнес-сделки. Периодът е силен и за личните ви изяви. Творците ще се радват на добра оценка от публиката и критиката. С изкуството си ще доставите наслада в душите на много хора.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Няма да ви липсват емоции, които могат и да променят плановете ви за бъдещето. Анализирайте даденостите и ако сте убедени в правотата на мислите си, не се колебайте да действате. Бъдете по-решителни и ще успеете. Очертава се пътуване, което ще ви направи по-романтични и отпочинали.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ако потърсите път, ще го откриете, независимо на къде сочи той. Съюзите ли се с любовта, ще развиете нови качества и ще станете по-добри. Това е сигурно, работете и за духовното си усъвършенстване, няма да ви липсва подкрепа. В бизнеса са възможни изненади от конкурентите ви.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Напълно наясно сте с целите и възможностите си и това ви прави много по-устойчиви в сравнение в конкурентите ви. Не предприемате излишни рискове, като предпочитате да работите бавно и сигурно. Едва ли някой ще успее да ви изненада с нещо, вие просто изпреварвате чуждите идеи. В личен план запознанството с магнетична личност силно ще ви развълнува.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Прекарвате този ден извън дома си в срещи с различни хора. Общуването е начин на живот за вас и вие едва ли сте в състояние да прекарате много време сами. В личен план се радвате на подчертания интерес на забележителна личност към вас. Добре ще е ако се възползвате от добрите шансове, които имате. Приятел ще ви помоли за услуга, не му отказвайте.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Чувствате се добре и с интерес ще приемете предизвикателствата на деня. Заемете се с личните си дела и денят ви ще бъде ползотворен. Не се притеснявайте да бъдете искрени с ваши близки. Имате за разрешаване домашни проблеми. Децата ще ви поискат съвет и помощ. Изслушайте ги внимателно. Можете да бъдете наистина близки с тях.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Няма да ви е скучно, ще има върху какво да мислите и какво да правите. Много от вас ще се отдадат на професионалните си ангажименти, но и домът ще им наложи изискванията си. Ще ви вълнува интимната страна на живота ви и ще проявите силен интерес към някой, който ви се харесва.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С желание и интерес ще се посветите на работата си, очаквайки добри развития. И не грешите, предстоят развръзки, които ще ги ускорят. Избягвайте да спорите и проявете търпимост към мнения, несъвпадащи с вашите. В следобедните часове ще общувате с хора, чиито желания съвпадат с вашите.
  25 фев 2021
  Последни новини