7 °C

Включват част от исканията на асеновградчани в инвестиционната програма след проведеното обществено обсъждане

Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев инициира среща, на която бяха обсъдени предложенията, отправени от гражданите по време на общественото обсъждане на бюджета и инвестиционните разходи на общината за 2021 г.

Както стана ясно на самото мероприятие, част от идеите на хората вече са предвидени в строителната програма.

Такова, например, е междублоковото пространство зад „Ловното“ в града и други.

Някои от предложенията на асеновградчани, за които има възможност да бъдат изпълнени, намериха място в преработената инвестиционна програма на община Асеновград.

По предложение на Росица Вангелова ще се заложат средства за ремонт на улица „Поп Матей“ – в участъка, осигуряващ връзката между „Александър Стамболийски“ с вече ремонтираните „Захари Стоянов“ и „Спортист“. Отсечката свързва и зони, в които се намират СУ „Свети Княз Борис I“, ДГ „Пролет“, както и Центърът за ранно детско развитие, залата за вдигане на тежести „Иван Веселинов“, Градският плувен комплекс и спортна зала „Асеновец“.

Ще се отделят финанси и за довършването на улица „Георги Ковачев“ - в участъка от ДГ „Зорница“ в квартал „Запад“ до бъдещия локал на пътя Пловдив – Смолян, преди кръговото кръстовище на околовръстния път на Асеновград. След като бъде направена отсечката, ще се облекчи натоварването на светофара при улица „Лозница“ и булевард „България“.

По този начин голяма част от жителите на квартал „Запад“ ще могат по-лесно и бързо да се включват в главния път за Пловдив и индустриалната зона.

След срещата при кмета доктор Грудев се взе решение и за средствата за разширяване и довършване на детската площадка в така наречената „Македонска махала“ в квартал „Долни Воден“.

Прието бе и предложението на Георги Ваклушев за ремонт на улица „Стадиона“ в село Конуш.

Част от предложенията, отправени по време на публичното обсъждане, ще бъдат отложени във времето.

Например, реализирането на идеята на Даниел Пенелов - на улица „Спортист“ да се изгради детска площадка в парцел №209, се налага да изчака. Това може да се случи, след като приключи урегулирането на общинските и частните имоти в района.

За детска площадка в квартал „Горни Воден“ пък, за което беше проведен и разговор с кметския наместник там, ще се търси подходящо място.

Същата в момента е изградена върху имот, който е собственост на Българската православна църква (БПЦ).

За квартал „Горни Воден“ общинската администрация счита за целесъобразно да насочи средства и поетапно да бъде ремонтирана улица „Свети Кирик“. Тя се явява основна пътна артерия. По нея ежедневно преминават много автомобили и пешеходци. Улицата е и единствения път до манастир „Свети Свети Кирил и Юлита“.

Други молби и искания от граждани, изразени по време на публичното обсъждане, ще бъдат подложени на коментар, тъй като същите не са в правомощията и възможностите на община Асеновград.

Такива са: републиканският път Асеновград – Първомай, за който вече се проведе среща с представители на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ); водоснабдяването на село Косово, за което ще се търси решение съвместно с ВиК – Пловдив; изграждането на парк „Баделема“ и реновирането на гребна база „40-те извора“, за които ще се търси финансиране от европейски фондове.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 28.02.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Днешният ден едва ли ще ви изненада с нещо, но ако решите да положите малко повече усилия може би ще изненадате себе си. Някои от вас имат възможност да постигнат нещо, към което отдавна се стремят и точно днес това ще ви се отдаде много по-лесно от когато и да било друг път. Сигурно знаете за какво става дума и ако имате късмет ще се сетите навреме за да го направите.
28 фев 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се радвате на добро сътрудничество с деловите си партньори. Не отлагайте среща с важен за вас човек. Сега е момента да действате по-открито и да покажете това, на което сте способни. Даденостите съвпадат с желанията ви и не ви остава нищо друго, освен да действате.
28 фев 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Всичко, което правите днес ще ви носи удовлетворение, защото се отнасяте към него с предпочитание. Контролирайте емоциите си и не допускайте да пропуснете нещо важно заради невъздържаност или недобре преценена ситуация. Радвайте се на малките неща, не бъдете максималисти.
28 фев 2021

Хороскоп за Рак

Рак
В основата на компромисите днес се корени успешната ви работа. Независимо с какво се занимавате, бъдете готови да се съгласявате с мнението на околните и да се стараете да потушавате възможните конфликти. Това ще ви спести ценно време и доста главоболия. Постигате добри резултати в нещо, което предприемате сами. Следвайте намерението си докрай.
28 фев 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работата ви днес ще върви с променлив успех. Влагате прекалено много емоции дори в дребни неща и това може бързо да ви изтощи. В личен план проявявате излишна упоритост, която може да влоши положението ви без да ви донесе никакъв положителен резултат. Дори да ви е трудно, постарайте се да говорите открито за нещата, които ви интересуват.
28 фев 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Необходимо ви е повече самочувствие и увереност в собствените сили, за да успеете да реализирате плановете си. Ще получите доста разумен съвет относно начина си на действие, за който трябва да сте благодарни. Не правете необмислени покупки.
28 фев 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Денят е успешен за онези от вас, които си търсят работа. Успявате да намерите предложения, които ви удовлетворяват и едва ли някой ще се учуди ако съвсем скоро смените работното си място. Във ваш плюс е че бързо се адаптирате към нови места и ситуации. Бързо установявате нови познанства, което още повече улеснява промените при вас.
28 фев 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Активни и уверени в себе си ще получите добра оценка за работата си и съответното възнаграждение за труда си. За сметка на това в личния си живот е възможно да изживеете разочарования. Помислете дали сте отговорили на нечии очаквания и чия е вината за разминаването ви с тях.
28 фев 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще съобразите външните си изяви с духовните си потребности и така ще ги направите по-впечатляващи. Добрата реклама е най-голямата ви печалба днес. Очакванията на бизнесмените ще се доближат до реалността, само с малко изключени. Някои от делата ви ще ви изправят пред избор, който трябва да направите днес.
28 фев 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не позволявайте на никой да ви пречи на успешния ви ход в реализиране на целите ви. Сътрудничеството ви с определени хора ще бъде ползотворно, но не бива да налагате на всяка цена мнението си. В противен случай рискувате да провалите нещо, което със сигурност върви към успех.
28 фев 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Очаква ви успешен ден, наситен с много срещи и разнородни контакти. Общуването е ваша стихия обаче затова няма да е чудно че успявате да постигнете значителни резултати в тази област. Не е трудно да ви повярва човек за каквото и да било, толкова е силна способността ви да убеждавате При това го правите с обаянието, характерно за Водолея.
28 фев 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С общи усилия ще приключите проект или друга задача, еднакво интересна за вас и хората от обкръжението ви. Застанете на принципни позиции, когато се очаква да бъдат взети важни решения и не допускайте съмненията у някого да възпрат общия устрем. В крайна сметка ще се поздравите с повече свършена работа, което означава и по-добри доходи.
28 фев 2021
Последни новини