40 °C

Включват част от исканията на асеновградчани в инвестиционната програма след проведеното обществено обсъждане

Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев инициира среща, на която бяха обсъдени предложенията, отправени от гражданите по време на общественото обсъждане на бюджета и инвестиционните разходи на общината за 2021 г.

Както стана ясно на самото мероприятие, част от идеите на хората вече са предвидени в строителната програма.

Такова, например, е междублоковото пространство зад „Ловното“ в града и други.

Някои от предложенията на асеновградчани, за които има възможност да бъдат изпълнени, намериха място в преработената инвестиционна програма на община Асеновград.

По предложение на Росица Вангелова ще се заложат средства за ремонт на улица „Поп Матей“ – в участъка, осигуряващ връзката между „Александър Стамболийски“ с вече ремонтираните „Захари Стоянов“ и „Спортист“. Отсечката свързва и зони, в които се намират СУ „Свети Княз Борис I“, ДГ „Пролет“, както и Центърът за ранно детско развитие, залата за вдигане на тежести „Иван Веселинов“, Градският плувен комплекс и спортна зала „Асеновец“.

Ще се отделят финанси и за довършването на улица „Георги Ковачев“ - в участъка от ДГ „Зорница“ в квартал „Запад“ до бъдещия локал на пътя Пловдив – Смолян, преди кръговото кръстовище на околовръстния път на Асеновград. След като бъде направена отсечката, ще се облекчи натоварването на светофара при улица „Лозница“ и булевард „България“.

По този начин голяма част от жителите на квартал „Запад“ ще могат по-лесно и бързо да се включват в главния път за Пловдив и индустриалната зона.

След срещата при кмета доктор Грудев се взе решение и за средствата за разширяване и довършване на детската площадка в така наречената „Македонска махала“ в квартал „Долни Воден“.

Прието бе и предложението на Георги Ваклушев за ремонт на улица „Стадиона“ в село Конуш.

Част от предложенията, отправени по време на публичното обсъждане, ще бъдат отложени във времето.

Например, реализирането на идеята на Даниел Пенелов - на улица „Спортист“ да се изгради детска площадка в парцел №209, се налага да изчака. Това може да се случи, след като приключи урегулирането на общинските и частните имоти в района.

За детска площадка в квартал „Горни Воден“ пък, за което беше проведен и разговор с кметския наместник там, ще се търси подходящо място.

Същата в момента е изградена върху имот, който е собственост на Българската православна църква (БПЦ).

За квартал „Горни Воден“ общинската администрация счита за целесъобразно да насочи средства и поетапно да бъде ремонтирана улица „Свети Кирик“. Тя се явява основна пътна артерия. По нея ежедневно преминават много автомобили и пешеходци. Улицата е и единствения път до манастир „Свети Свети Кирил и Юлита“.

Други молби и искания от граждани, изразени по време на публичното обсъждане, ще бъдат подложени на коментар, тъй като същите не са в правомощията и възможностите на община Асеновград.

Такива са: републиканският път Асеновград – Първомай, за който вече се проведе среща с представители на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ); водоснабдяването на село Косово, за което ще се търси решение съвместно с ВиК – Пловдив; изграждането на парк „Баделема“ и реновирането на гребна база „40-те извора“, за които ще се търси финансиране от европейски фондове.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 24.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Не пестете силите си днес. Денят е многообещаващ за вас и е едно чудесно начало на новата седмица. Интимните ви завоевания от предишните дни ви импулсират и стимулират творческите ви способности. Това ще изиграе решаваща роля в деловите ви начинания.
24 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Безпаричието и битовите неуредици ще отстъпят място на по-ведри чувства у повечето от вас. Активно ще се включите в проект, очаквайки с приходите от него да подобрите доходите си. Всичко зависи от вас, за това няма съмнение, че ще се справите. Съпротивата на някого няма да ви откаже от намеренията ви.
24 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Може да осъществите намеренията си, ако съчетаете действията си с тези на партньорите ви. Работата в екип ще ви носи удовлетворение и финансови придобивки. Непоколебимите ви действия, продиктувани от увереност и знания ще ви отворят врати. Връзката със семейството ви е силна и това допълнително ви мотивира.
24 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще ви се отдава да успявате там, където други зациклят. Усърдно ще се заемете с реализацията на идеите си и скоро ще постигнете резултатите, които преследвате. С добро чувство ще се отнесете и към хората, с които работите. Служебни пътувания.
24 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Случващото се днес ще промени хода на професионалните ви търсения. Предизвикателствата са пред вас, а вие имате нужния потенциал за да се справите. Не демонстрирайте показно самочувствието си, бъдете по-смирени, за да не провокирате конфликти и нежелани емоции. Правете така, че всички да остават доволни.
24 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Неспокойни и действени, ще започнете деня си с важните задачи, които не търпят отлагане. Без колебание ще покажете на когото е нужно, че не желаете намеса в личния си живот, надявайки се да бъдете разбрани. По въпросите, засягащи вас ще взимате решенията си сами, разбира се няма да ви липсва подкрепата на хората, на които държите.
24 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Не възлагайте прекалено много надежди на операции със значителен риск. Шансът днес ще дойде от съвсем неочаквана за вас посока. Бъдете готови да действате бързо и точно. Приятели са ви подготвили желана изненада. Вечерта се очертава много приятна. Попадате в нова и интересна компания.
24 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Скорпион Ще се чувствате уморени и обхванати от апатия към света около вас. Ще се наложи да сложите на мястото им хора, които ще се опитат да ви употребят за свои цели. Любовните ви желания са засилени, за това вземете мерки да не се разочаровате.
24 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес сами се натоварвате с неща, които ще са ви в прекалена тежест. Смятате, че можете да се справите, но едва ли ще е толкова лесно. Не поемайте повече ангажименти, отколкото можете да свършите. Работете усилено и разчитайте и на съдействието на хората, с които работите. Успехи ще имат онези от вас, които се занимават с търговия.
24 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Здравето ви и това на близките ви ще занимава повечето от вас. Погрижете се да не ви липсва нищо, с което да провокирате нежелани последствия. Нека финансовата ви стабилност в момента не ви подвежда. Пестете парите си. За дамите от знака се очертават делови успехи.
24 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Време навън няма да се отрази на настроението ви и с ведрина в общуването ще приобщавате много хора към себе си. В подкрепа на работата си ще срещате разбиране и съпричастност. Усвоили сте знания и умения, действайте. Погрижете се за здравето си и не позволявайте на хронични страдания да попречат на активността ви.
24 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Този ден ще ви донесе успешна реализация в делови план. Работите безупречно, изпипвате всичко до най-малката подробност и това ще стане повод за възхищение от страна на хората, с които работите. Обърнете подобаващо внимание и на сърдечния си партньор.
24 юни 2021
Последни новини