ЦИК отказа да регистрира НДСВ

ЦИК отказа да регистрира бившата партия на Симеон Сакскобургготски НДСВ, съпредседателите на която Станимир Илчев, Съби Събев и Олимпи Кътев са внесли документи за регистрация на 16 февруари. 

Проблемът е в броя подписи на избиратели, които подкрепят явяването на всяка партия на изборите - валидните трябва да са поне 2500, а "общият брой на установени коректни записи е 2230", пише в решението на ЦИК. 

Незабавно след получаване на протокола Централната избирателна комисия е уведомила по телефон лицето, посочено като лице за контакт в заявлението, за неналичието на необходимия брой избиратели, подкрепящи регистрацията на партията, като е даден срок най-късно до 17.00 ч. на 17.02.2021 г. да бъде представен допълнителен списък на избиратели, подкрепящи регистрацията на партията, включително и на технически носител в структуриран електронен вид, уточняват от Централната избирателна комисия. 

За участие във вота на 4 април не са регистрирани и партия „Бригада“, „Съюз за отечеството“, „Движение Напред България“, с което Тодор Славков влезе в политиката, „Средна европейска класа" и "България на труда и разума".

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    20
    2021
    2 0
    11:16, 18 фев 2021
    Първия път Симеон обеща да ни оправи за 800 дни, сега за колко е решил.
Последни новини