Принц Хари и Меган няма да възстановят ангажиментите си като висши членове на британското кралско семейство

Бъкингамският дворец обяви, че принц Хари и съпругата му Меган няма да се върнат към ангажиментите си като високопоставени членове на британското кралско семейство, съобщиха световните агенции.

Когато херцозите на Съсекс се оттеглиха от ангажиментите си в началото на 2020 г., бе решено ситуацията да бъде преразгледана след една година.

В съобщението на двореца се посочва, че принц Хари ще върне почетните си военни титли на кралица Елизабет Втора и тя ще ги разпредели сред други високопоставени членове на британското кралско семейство. Херцозите на Съсекс ще бъдат лишени от ролите си и в обществени и благотворителни организации и кампании, където са представлявали кралицата. Решението е взето, след като синът на принц Чарлз и принцеса Даяна - Хари и американската му съпруга Меган, са потвърдили пред кралицата, че няма да се върнат към отговорностите си.

Скоро след като бе разпространено официалното съобщение на Бъкингамския дворец, британската Футболна лига по ръгби потвърди, че принц Хари ще напусне поста си на неин патрон.

В началото на 2020 г. Меган и Хари обявиха, че се оттеглят от ангажиментите си като високопоставени членове на британското кралско семейство и се преселват в Северна Америка, където ще водят независим живот. Те изтъкнаха като причина за решението си нетърпимата намеса в личния им живот и расистко отношение от страна на британски медии. Семейството се установи с първородния си син Арчи в Санта Барбара, щата Калифорния и преди дни бе обявено, че Меган и Хари очакват второто си дете. Двамата ще бъдат специални гости в тв предаването на Опра Уинфри, което ще бъде излъчено през месец март.

В изявление на принц Хари и Меган, разпространено от техен говорител, се посочва, че "както е видно от дейността им през последната година, херцогът и херцогинята на Съсекс остават ангажирани с дълга и службата си на Обединеното кралство и по света и предлагат и занапред подкрепата си на организациите, които са представлявали, независимо от официалната роля. Всички можем да служим, службата е универсална".

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    12
    123
    2 0
    07:21, 20 фев 2021
    Престанете да ни занимавате с тази двойка от мелез и копеле от охранителя на Даяна.Вижте че изобщо не прилича на кралското семейство а е одрал кожата на баща си.А майката на Мегън си пада по черни големи пишки и ето резултата.
Последни новини