13 °C

Пловдивската полиция продължава осмомартенската си инициатива "Цвете на Пътя"

Изображение 1 от 3

  Пловдивската полиция продължава осмомартенската си инициатива „Цвете на пътя“.

  Стартът и бе даден символично точно в 08:03 ч. на осми март на един от най-оживените булеварди - „Цар Борис Трети Обединител“.

  Жени, които преминават с автомобилите си по маршрута, бяха спирани от полицейски патрул, но вместо проверка на документите, пътните полицаи им честитиха 8 март и им подариха цвете в знак на уважение.

  От полицията под тепетата отчитат, че броят на жените зад волана се увеличава, но в същото време те са по- внимателни и отговорни на пътя, тъй като често пъти в автомобилите си возят деца или свои близки.

  Не ги привличат и високите скорости, които са една от основните причини за ПТП.

  Друго предимство пред мъжете шофьори е тяхната дисциплинираност - рядко се качват на автомобилите след употреба на алкохол или наркотични вещества.

  Оказва се, че са и по-изрядни по отношение на документацията, която проверяващите на пътя изискват от тях.

  Атракция за преминаващите покрай полицейския патрул, пълен с цветя, бе и поставената арт-инсталация - червена дамска обувка на висок ток, също пълна с цветя.

  Обувката, която тежи близо 300 килограма и е висока малко над 3 метра е изработена от креативната пловдивчанка Йоана Симова и колегата и Драгомир Димитров.

  Поставянето и на специална подложка, изрисувана като част от пътно платно има за цел да провокира преминаващите.

  Чрез нея инициаторите на събитието напомнят на всички мъже водачи - да бъдат търпеливи и толерантни към жените зад волана. Защото жената, на която нервно „бибкате“ с клаксон днес, утре може да е вашата майка, съпруга или любима!

  Източник: Asenovgrad.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 18.04.2021

  Случаен виц

  Последни новини