14 °C

Министър Каракачанов на посещение в Асеновград за Деня на ракетните войски и артилерията

Изображение 1 от 3

  Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев взе участие и във втория ден от празника на 4-ти артилерийски полк.

  Градоначалникът бе сред официалните гости в церемонията, като лично посрещна министъра на отбраната Красимир Каракачанов.

  Празникът започна с военен ритуал. След това военният министър прие строя на представителните блокове от 4-ти артилерийски полк.

  Тържествено бяха наградени и военнослужещите, които през годините са доказали добри умения и са постигнали високи резултати в подготовката си.

  „Искам да поздравя всички военнослужещи с празника на ракетните войски и артилерията на българската армия и с 93-годишнината от създаването на нашето поделение.

  Аз също съм служил две години като срочно служещ в нашето поделение. Тогава се казваше 4-ти армейски артилерийски полк - поделение 24 490.

  Тогава в гарнизона на Асеновград бяха артилерийското поделение, което имаше бойна и учебна част - школа, която подготвяше срочно служещи за изпълнение заповедите на командването на армията.

  Освен това, имаше танково поделение - школа, която готвеше командири на танкове и механици водачи.

  Имаше и дивизионна работилница, склад за гориво със смазочни материали, който беше на входа на Асеновград, от страна на Пловдив. Впоследствие остана само артилерийският полк, който след време прерасна в артилерийска бригада и накрая се преформира на ниво артилерийски полк“, сподели спомените си кметът доктор Грудев.

  Пред медиите той заяви, че виждането на община Асеновград за Военно формирование 24490 е да се направи необходимото по законов път нивото от полк да прерасне в артилерийска бригада, както е било преди години.

  „По темата проведохме разговори с вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов и с правителството да задвижим тази процедура и идеята да бъде реализирана. Това е в интерес на всички нас, жителите на общината“, каза в заключение Христо Грудев.

  Министърът на отбраната Каракачанов разказа малко история по повод днешния троен празник. Той припомни за Балканските войни, за Одринската епопея и за това, че българските военнослужещи винаги достойно са защитавали името на България.

  „Съществуването на нашата държава в момента се дължи единствено на българското оръжие и на българските воини“, каза пред присъстващите военният министър, като ги поздрави с празника.

  Освен кметът на Асеновград доктор Христо Грудев и министърът на отбраната на България Красимир Каракачанов, сред официалните гости на празника днес бяха заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев, командирът на сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, заместник-кметът по хуманитарни дейности инженер Петър Петров, заместник-председателят на Общинския съвет в града Иван Чохаджиев, представители на Българската православна църква и на бизнеса в Асеновград.

  Източник: Asenovgrad.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 19.04.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  19 апр 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  19 апр 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  19 апр 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  19 апр 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  19 апр 2021
  Последни новини