Детски рисунки разкрасиха Информационния център в община Асеновград

Изображение 1 от 2

    По повод Световния ден на влажните зони с подкрепата на община Асеновград и Регионална инспекция по околна среда и водите - Пловдив бе организиран конкурс за детска рисунка. 

    Инициатори са РИОСВ – Пловдив и екипът от СНЦ „Зелени Балкани“, а темата беше „Зелените зони – извор на живот“.

    Хиляди млади таланти на възраст от 3 г. до 7 г., възпитаници на детски градини от цялата страна, се включиха в творческата инициатива.

    Сред малките художници има и асеновградчани. Конкурсът цели да повиши знанията и да провокира интереса на децата по темата за влажните зони.

    Идеята е малчуганите да научат за важността на тези места за живота на хората и нашата планета, както и необходимостта те да бъдат опазвани.

    Творбите са направени не само с материали за рисуване, а и с различни апликационни консумативи. Отразяват свежестта на природата и растителния свят.

    Жури направи внимателен подбор на произведенията. Най-добрите картини ще бъдат представени на изложба, посветена на Световния ден на водата – 22-ри март.

    За участниците и техните учители са подготвени награди и грамоти, които ще им бъдат изпратени по пощата.

    Част от художествените творби пристигнаха в Асеновград.

    Рисунките са разположени на таблата в "Информационен център" в сградата на общината, където ще останат в следващите две седмици и могат да бъдат разгледани от всеки посетител.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини