14 °C

7 нови проекта ще бъдат реализирани в община Асеновград

Седем спечелени проекта ще бъдат реализирани на територията на община Асеновград.

Проектните предложения са одобрени и ще бъдат финансирани от Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) по Национална кампания за чиста околна среда  - 2021 г. „Обичам природата – и аз участвам“.

1. „Изграждане на зона за отдих в село Новаково, община Асеновград“. Стойност на проекта: 9999,60 лева.

Предвиденият за благоустрояване и озеленяване терен се намира в местността „Света Троица“ край населеното място. Със средства, дарени от жители на селото през 2020 г., там е поставен голям метален кръст, който се извисява на 10 метра височина. Същността на проекта е оформяне на приятно място за почивка и отдих. За целта ще бъде изградена голяма беседка. Ще се поставят маси, пейки и кошчета за отпадъци. Ще се засадят декоративни насаждения и дървесни видове.

2. „Обновяване на централен парк в село Тополово, община Асеновград“. Стойност на проекта: 10 000 лева.

Предвиденият за благоустрояване терен се намира в центъра на населеното място. На мястото липсват пейки за отдих и почивка. Съществувалата преди години чешма не функционира. Липсва осветление. Със средствата от проекта ще се доставят и монтират пейки. Ще се изгради нова чешма. Ще се постави парково осветление, което ще покрива периметъра на парка, като това ще позволи той да се използва от жителите и гостите на селото по всяко време на денонощието.

3. „Създаване на кът за отдих в село Избеглии, община Асеновград“. Стойност на проекта: 9987,33 лева.

Предвиденият за благоустрояване и озеленяване терен се намира в центъра на населеното място. Там ще бъде монтирана беседка, както и ще се изградят и оформят алеи, които ще я свържат със съществуващата детска площадка. Ще бъдат засадени и дървета, както и ще се оформят и подкастрят съществуващите.

4. „Изграждане на детска площадка в село Конуш, община Асеновград“. Стойност на проекта: 9999 лева.

Предвиденият за благоустрояване и озеленяване терен се намира в центъра на населеното място. Предвижда се изграждане и оформяне на детска площадка за деца от 3 г. до 12 г., като за тази цел ще бъдат монтирани различни подходящи съоръжения и ще се оформи зелената площ с подходяща растителност. Ще бъде поставена и ограда за окончателното оформяне на детската площадка, както и за осигуряване на безопасната игра на децата.

По програмата са одобрени и три проекта ( всеки на стойност от по 5000 лева ) съответно за: филиала на ДГ „Никола Вапцаров“ - “Слънце“ - Асеновград (предвидено е изграждане на спортна площадка и кът за открити уроци); ДГ „Надежда“ - Асеновград (предвидено е създаване на екокът); ЦПЛРД „Васил Левски“ - Асеновград (предвидено е облагородяване, озеленяване, създаване на жив плет и изграждане на поливна система и осветление).

Проектите се финансират изцяло по програмата, като крайният срок за реализацията им е ноември 2021 г.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 19.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
19 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
19 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
19 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
19 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
19 апр 2021
Последни новини