Гешев за шпионския скандал: Тази грозна картинка трябваше да я видят българските граждани

"Тази грозна картинка трябваше да я видят българските граждани. Никой не обича предателите", коментира главният прокурор Иван Гешев по повод шпионски скандал пред БНТ.

Вчера шестима души бяха обвинени за участие в група за шпионаж в полза на друга държава. Групата е събирала чувствителна информация, която засяга не само интересите на България, но и тези на на НАТО и ЕС. Един от арестуваните е съдействал изцяло на разследването и е освободен под "парична гаранция", съобщиха от държавното обвинение. А посолството на Русия нарече спекулация участието си в разразилия се скандал.

"Тук не става въпрос дали харесваме чужди държави. Първият въпрос, който трябва да стои пред нас, е дали обичаме своята държава", посочи Гешев.

Главният прокурор, обясни още, че не може да сравни случващото се с никое дело, което е било до момента в България, включително и случаите, несъвместими с дипломатическия статут. По думите му може да се направи паралел със случая "Петорката от Кеймбридж". (Става дума за 30-те години на миналия век, когато като елитни студенти в Тринити Колидж, Кеймбридж Ким Филби, Антъни Блънт, Гай Бърджес, Доналд Маклейн и Джон Кеърнкрос са вербувани от Москва за агенти на НКВД и оттогава са известни като „Петорката от Кеймбридж“.)

"Българските служби доказаха, че са възстановили оперативния си потенциал, който беше съсипан след 1989 г.", бе категоричен Гешев. "Става въпрос за дело, което засяга чувствителна информация, касаеща не само българската национална сигурност, но и на НАТО, ЕС, на нашите евроатлантически партньори от САЩ. По първоначални данни групата е била под контрол доста време, така че са взети всички мерки, които могат да се вземат, за ограничаване на проблемите, които може да се създадат за националната сигурност", допълни той.

Иван Гешев каза, че прокуратурата е максимално открита по всеки един случай, с една единствена цел - да информира максимално пълно българските граждани в обема, който законът разрешава.

"Тук става въпрос за българи, които продават собствената си страна за стотинки", възмути се ръководителят на държавното обвинение и допълни, че и преди 1989 г. пак би работил същото - "да защитавам интересите на българската държава".

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (20)

  • 1
    Да
    Да питам......
    12 -11
    11:52, 20 мар 2021
    Соломончо на свобода ли е още,г-н Гешев!
  • 2
    13 -12
    12:06, 20 мар 2021
    Мекерето на П е е в с к и лъска имидж.
  • 3
    00
    007
    12 -15
    12:31, 20 мар 2021
    Русия е баланса между ненормалното и нормалното в света!Ако ги нямаше руснаците/нашите братя славяни/ преди доста години светът щеше да се казва Германия,а сега - Съединени световни щати!
    • Бо
      Борат
      15 -8
      13:48, 20 мар 2021
      Като е баланса ти трябва да се казваш Разпутин Сталинов или Ленински Съботник!
      Проблема е че подобните продажни копейкини се срещат в изобилие!
    • До
      До 007 и вся остальная сволоч
      7 -15
      14:32, 20 мар 2021
      Ти да благодариш на янките бляд,защо ако не бяха т... Виж коментара
    • До
      До- Борат
      7 -5
      10:36, 21 мар 2021
      Тъпак. Сравняваш Русия със СССР. Но не прави сравнения на германия със хитлеристка германия. Ако не бяха братята ти като гражданин на православна България щеше да изпушиш през некой комин. Неблагодарник.
  • 4
    Ба
    Бай Танас
    10 -16
    14:00, 20 мар 2021
    Сега се разбра защо Румен Радев иска оставката на... Виж коментара
    • По
      Поп Грую
      10 -8
      14:44, 20 мар 2021
      И разбира се,по-горните русолизници са истински патриоти! Просълзяват се от патриотизъм на химна на СССР и получават седемчасова ерекция, поглеждайки само за секунда темето на гнома-дикатор Путин.
  • 5
    00
    007
    6 -11
    15:18, 20 мар 2021
    Разните ми по-горе зомбирани боратчета,танасчета и... Виж коментара
    • До
      до агента 007
      9 -8
      16:30, 20 мар 2021
      Май ти не си учил историята! Русия и другите велики сили никога не са искали силна България. И сега не искат силен европейски съюз. А думата шпионин е лошо нарицателно за лицето което работи за чужди интереси и държави независимо какви са те! Затова от древността до сега шпионите са се наказвали с най-сурови наказания.
    • По
      Поп Грую
      5 -5
      18:46, 20 мар 2021
      Червени сърпочуци - гомнари,какво мислите, какво ви се ще, защо ви тормози фактът, че България е в НАТО и ЕС..... Защо сте гладни, неудачни и нещастни и други подобни битовизми изобщо не е, не е било и няма никога да бъде проблем на държавата....... Вие сте като хлебарките - нагли, продажби, родоотстъпници, лакоми и дрисливи. Готови сте да продадете България за жълти стотинки............. Продавате, получавате и плюскате.... Каквото не можете да оплюскате, гледате да го осерете, та и другите да не могат да го ядат.... Общо взето - продажни паразити, платени българомразци и мърши с руско самосъзнание....
      Мрете!
  • 6
    Не
    Нещо
    9 -6
    18:39, 20 мар 2021
    Президента съмнително се скри търсят му алиби за да излезе сух и от този скандал.
  • 7
    00
    007
    5 -5
    08:06, 21 мар 2021
    Попе,попе,нищо нямаш под "калимавката" щом си позволил да те зомбират!Ако ти каже някой,че е имало турско робство,ако ти каже някой,че през 1943-44год. от бомбите на английски и американски самолети са загинали 28000 мирни български граждани и че българин е позволил поставянето на паметник пред ам. посолство и още хиляди примери,друга песен щеше да запееш!Но ти си едно просто дървено човече.Заради такива "дървеняци" като теб сме на това дередже!
  • 8
    Взема се едно паве. Почвате да удряте русофоба в кратуната докато протече кръв. После продължавате да удряте поне още 20 минути. После болния се измива и ако успее да стане е излекуван. Ако не успее жалко -болестта е надделяла
    • П.
      п.п
      3 -4
      10:41, 21 мар 2021
      Друго лечение няма. Нещо подобно направиха с лечението на Наполеон. После нещо подобно с Хитлер. Чакаме да видим следващият пациент. И понеже русофобията е мутирала описаните по- горе дози трябва да се удвоят
  • 9
    По
    Попе
    5 -3
    12:52, 21 мар 2021
    попе,това дето го пишеш ,важи за вас русофобите ,подлогите на ЕСиСАЩ.
  • 10
    Ve
    Venom
    2 -4
    18:14, 21 мар 2021
    Стига сте се прехласвали по светски и руски другари. Преди съветската окупация бяхме Швейцария на балканите със златен конртируем лев и силна армия. Не воювахме срещу "братушките" но пък те ни накараха да се бием срещу германците и въпреки това ни взеха македонията и беломорието. Взеха ни истинската старобългарска азбука и я направиха по тсъветски образец. След това желязна завеса, концлагери и панелки. Забраниха ни производството на българския автомобил булгаррено за сметка на техните жигули и лади . И колко се чакаше за кола и жителство? А ергенския данък , много ни е къса паметта! Лошото бързо се забравя а се спомня хубаво.
    И сега "братушките ни се бъркат всячески явно и подмолно, примери колкото щете, монопола на лукоил а и ни продават по-скъпа газ от други доставчици . Докараха ни да сме им енергозависими. И разбира се про руските партии се финансират, защото са бъдещи троянски коне!

    Все пак сме все още европейци .
    • Пр
      прочети
      4 -1
      09:04, 22 мар 2021
      Романа тютюн. А Ньойския договор. Много сте прости ве. Германия ни докара две национални катастрофи
  • 11
    По
    Порчо
    4 -2
    19:25, 21 мар 2021
    Аз по-грозна картинка от спящ и пърдящ, полугол Толуп, с "ютия" на нощното шкафче, чието чекмедже е пълно със злато и пачки евро, не съм виждал!
    • Ей
      ей порчо
      1 -1
      09:06, 22 мар 2021
      При това народонаселение тоя ще го гледаш още дълги години . съдба. Няма как простия да проумее ,че е прост
Последни новини