15 °C

Подпалвач изпепели автомобили на асеновградчанин в село Ягодово ( снимки )

Изображение 1 от 3

  27-годишен мъж изпепели 8 таксиметрови автомобила в село Ягодово, област Пловдив.

  Малко след полунощ на 24 март на тел .112 е получен сигнал за пожар в селото.

  На местопроизшествието пристигнали екипи на пожарна и полиция и въпреки бързата намеса на огнеборците, напълно са изгорели 6 превозни средства с различни марки, а по други два - бус и лека кола, щетите са частични.

  Установено, че автомобилите са собственост на 43-годишен асеновградчанин, който от години предлага на пазара таксиметрови услуги.

  COVID кризата засегнала бизнеса му и от 40-50 автомобила останали да работят едва десетина.

  Неизползваните превозни средства били паркирани пред сервиз на улица "Васил Левски" в населеното място и се виждат покрай пътя още при влизане в село Ягодово.

  Вследствие на комплекс от оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия, криминалисти влезли в дирите на извършителя.

  Само след часове в ареста е задържан 27-годишен жител на село Крислово, който е извършил палежа. Мъжът няма криминални регистрации.

  Пред разследващите е признал механизма, по който е извършил подпалването на колите и как е използвал запалителна течност - смес от дизелово гориво и бензин, с които разполагал. Мъжът залял един от таксиметровите автомобили, а след като обхванал напълно превозното средство, огънят се прехвърлил и върху останалите коли, паркирани в близост едно до друго, за да не заемат много място край пътя.

  Разследващи продължават работа по версиите за палежа и конкретния мотив за деянието, в хода на започнато досъдебно производство, водено под надзора на Окръжна прокуратура Пловдив.

  Собственикът на изгорелите таксита посочва, че щетите му възлизат на близо 70 хиляди лева. Назначената стоково-оценъчна експертиза ще определи точния им размер.

  Източник: Asenovgrad.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 19.04.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  19 апр 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  19 апр 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  19 апр 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  19 апр 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  19 апр 2021
  Последни новини