Подпалвач изпепели автомобили на асеновградчанин в село Ягодово ( снимки )

Изображение 1 от 3

    27-годишен мъж изпепели 8 таксиметрови автомобила в село Ягодово, област Пловдив.

    Малко след полунощ на 24 март на тел .112 е получен сигнал за пожар в селото.

    На местопроизшествието пристигнали екипи на пожарна и полиция и въпреки бързата намеса на огнеборците, напълно са изгорели 6 превозни средства с различни марки, а по други два - бус и лека кола, щетите са частични.

    Установено, че автомобилите са собственост на 43-годишен асеновградчанин, който от години предлага на пазара таксиметрови услуги.

    COVID кризата засегнала бизнеса му и от 40-50 автомобила останали да работят едва десетина.

    Неизползваните превозни средства били паркирани пред сервиз на улица "Васил Левски" в населеното място и се виждат покрай пътя още при влизане в село Ягодово.

    Вследствие на комплекс от оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия, криминалисти влезли в дирите на извършителя.

    Само след часове в ареста е задържан 27-годишен жител на село Крислово, който е извършил палежа. Мъжът няма криминални регистрации.

    Пред разследващите е признал механизма, по който е извършил подпалването на колите и как е използвал запалителна течност - смес от дизелово гориво и бензин, с които разполагал. Мъжът залял един от таксиметровите автомобили, а след като обхванал напълно превозното средство, огънят се прехвърлил и върху останалите коли, паркирани в близост едно до друго, за да не заемат много място край пътя.

    Разследващи продължават работа по версиите за палежа и конкретния мотив за деянието, в хода на започнато досъдебно производство, водено под надзора на Окръжна прокуратура Пловдив.

    Собственикът на изгорелите таксита посочва, че щетите му възлизат на близо 70 хиляди лева. Назначената стоково-оценъчна експертиза ще определи точния им размер.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини