12 °C

41 чужди граждани са хванати да преминават незаконно през страната на АМ "Тракия"

Изображение 1 от 2

  На 30 март 2021 г., около 7,15 ч., на автомагистрала „Тракия“, в землището на с. Шишманци, обл. Пловдив, е установено, че в товарен автомобил, марка „Пежо“, са били превозвани 41 чужди граждани.

  Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив е образувано досъдебно производство за това, че с цел набавяне на имотна облага, противозаконно са били подпомогнати да пребивават и преминават в страната, чрез извършване на превоз.

  В хода на разследването е установено, че товарен автомобил, марка „Пежо“, движещ се по автомагистрала „Тракия“, на км 146+, в посока гр. София, спукал задна гума и водачът се отклонил в аварийната лента, където спрял, за да я ремонтира.

  Преминаващ автопатрул на сектор „Пътна полиция“ към ОД на МВР-Пловдив забелязал авариралия микробус и извършил проверка, при което служителите на МВР установили самоличността на водача - 39-годишен мъж, криминално проявен и осъждан.

  В хода на проверката полицаите установили, че в товарния автомобил се намират 41 чужди граждани, мъже. Трима от тях били в кабината при шофьора, а останалите 38 се намирали в товарното отделение на микробуса.

  Повечето от чужденците са граждани на Афганистан, на възраст между 20 и 30 г.  По досъдебното производство, под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив, са извършени действия по разследването - разпитани са свидетели, иззет е товарният автомобил и му е извършен оглед.

  Водачът е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. По първоначални данни мъжът е направил самопризнания, като е обяснил, че е взел мигрантите от къща в село в община Свиленград.

  Уговорката е била да ги транспортира до бензиностанция в близост до гр. София срещу заплащане.

  Всички 41 чужди граждани към момента са в добро здравословно състояние и след извършване на следствените действия ще бъдат настанени в Миграционен център.  

  Работата по случая продължава.

  Източник: Asenovgrad.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 18.04.2021

  Последни новини