С разработен проект асеновградската община ще кандидатства за основен ремонт на спортна зала "Асеновец"

Изображение 1 от 2

    С разработен технически проект и издадено разрешение за строеж №72/25.03.21 г. община Асеновград ще кандидатства за основен ремонт на покрива и дограмата на Спортна зала "Асеновец".

    Финансовата стойност на проектното предложение е в размер на 263 521,50 лева.

    Проектното предложение е с наименование „Основен ремонт на покрива и подмяна на дограма на спортна зала „Асеновец”, град Асеновград”.

    За финансиране е кандидатствано пред Министерство на младежта и спорта (ММС).

    В залата в момента тренират над 300 деца в спортовете баскетбол, волейбол, борба, а през зимата – и кану-каяк и тенис. С писмо до ММС клубовете подкрепиха намерението на общината.

    Залата разполага с основно и помощно игрище, стена за катерене, съблекални, възстановителен център, помещение за обща физическа подготовка и медицински кабинет.

    От няколко години покрива на сградата е в лошо състояние. През зимните месеци и при по-силни валежи течове затрудняват тренировъчния процес и провеждането на състезания.

    Прозорците на фасадата на сградата са метални - значително амортизирани с единични стъкла и с лоши топлотехнически параметри.

    Основните ремонтни дейности, предвидени в настоящото проектно предложение, са изцяло насочени към ремонт на покривната изолация на спорното съоръжение и подмяна на съществуващата дограма.

    За покрива на сградата се предвижда смяна на хидро- и топлоизолационната системи със синтетична PVC мембрана и минерална вата, отговарящи на вида на покривната конструкция.

    Очакваните резултати от ремонта са да се създадат нормални условия за тренировка на децата и младежите, ангажирани в различни видове спорт.

    Ще намалеят значително разходите за отопление през студените месеци.

    Ще се стимулира развитието на детско-юношеския спорт в Асеновград.

    Ще се повиши ефективността на тренировъчния процес и спортните резултати.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини