13 °C

С разработен проект асеновградската община ще кандидатства за основен ремонт на спортна зала "Асеновец"

Изображение 1 от 2

  С разработен технически проект и издадено разрешение за строеж №72/25.03.21 г. община Асеновград ще кандидатства за основен ремонт на покрива и дограмата на Спортна зала "Асеновец".

  Финансовата стойност на проектното предложение е в размер на 263 521,50 лева.

  Проектното предложение е с наименование „Основен ремонт на покрива и подмяна на дограма на спортна зала „Асеновец”, град Асеновград”.

  За финансиране е кандидатствано пред Министерство на младежта и спорта (ММС).

  В залата в момента тренират над 300 деца в спортовете баскетбол, волейбол, борба, а през зимата – и кану-каяк и тенис. С писмо до ММС клубовете подкрепиха намерението на общината.

  Залата разполага с основно и помощно игрище, стена за катерене, съблекални, възстановителен център, помещение за обща физическа подготовка и медицински кабинет.

  От няколко години покрива на сградата е в лошо състояние. През зимните месеци и при по-силни валежи течове затрудняват тренировъчния процес и провеждането на състезания.

  Прозорците на фасадата на сградата са метални - значително амортизирани с единични стъкла и с лоши топлотехнически параметри.

  Основните ремонтни дейности, предвидени в настоящото проектно предложение, са изцяло насочени към ремонт на покривната изолация на спорното съоръжение и подмяна на съществуващата дограма.

  За покрива на сградата се предвижда смяна на хидро- и топлоизолационната системи със синтетична PVC мембрана и минерална вата, отговарящи на вида на покривната конструкция.

  Очакваните резултати от ремонта са да се създадат нормални условия за тренировка на децата и младежите, ангажирани в различни видове спорт.

  Ще намалеят значително разходите за отопление през студените месеци.

  Ще се стимулира развитието на детско-юношеския спорт в Асеновград.

  Ще се повиши ефективността на тренировъчния процес и спортните резултати.

  Източник: Asenovgrad.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 19.04.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  19 апр 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  19 апр 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  19 апр 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  19 апр 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  19 апр 2021
  Последни новини