Община Асеновград подпомогна културни и читалищни дейци с близо 16 000 лева

Община Асеновград отдели пари за подпомагане на културни и читалищни дейци, танцови формации, както и за нуждаещи се граждани. Сумата е в общ размер на 15 900 лева.

За подготвяния от Вокална формация "Калина - Малина" концерт-спектакъл с най-популярните песни от български детски филми "Тече, всичко тече" бяха отделени 1000 лева. Идеята е събитието да се проведе в периода август - октомври, в зависимост от епидемиологичната подготовка.

2000 лева бяха отпуснати за Народно читалище "Св. преп. Паисий Хилендатски" за участия на читалищните състави във фестивали и конкурси.

За същата дейност Сдружение "Станимака - Мюзик център" ще получи финансово подпомагане в размер на 1000 лева.

На "Ново Арт общество" пък се отпуснаха 1600 лева за издаване на XIX и XX брой на списанието за литература, изкуство и култура "Нов вечерник".

Финансиран с 800 лева ще бъде и писателят Иван Христов за издаване на книгата "Отгласи". Произведението събира в себе си очерци за известни дейци на културата от пловдивски регион и от Асеновград.

Финансово ще бъде подпомогнато и Народно читалище "Христо Ботев" в село Новаково. Сумата от 1000 лева ще бъде оползотворена за участие на Групата за изворен фолклор във фестивали и конкурси.

За организация и провеждане на празника "Ден на смокинята" се отделиха 1000 лева на Народно читалище "Просвета" в село Бачково.

Финансирани с 2000 лева ще бъдат и изяви на читалищните състави от Народно читалище "Родолюбие", във фестивали, които е планирано да се проведат през годината в Самоков, Тополовград, Пловдив, Созопол, Велико Търново и други градове на страната.

За участието на ДТС "Избеглийче" в Международен фестивал за изкуства "Море от звезди" в Китен бяха отпуснати 1000 лева на Народно читалище "Христо Ботев" - село Избеглии.

Пари за културна дейност бяха отделени и за читалище "Н. Й. Вапцаров" - Тополово. Сумата от 1000 лева е необходима на участие на Групата за изворен фолклор в събори и фестивали.

Сдружение "Танцов състав - Станимака" - Асеновград пък ще получи 1000 лева за участия на формацията във фолклорни фестивали и събори в България.

1000 лева бяха отделени и за Спортен клуб по модерен балет, танци и аеробика "Косара" за участия в международните фестивали "Пловдив - древен и вечен" и "Вълшебен свят" в Хасково.

С еднократна финансова помощ беше подпомогната и Териториалната организация на слепите в Асеновград. Средствата в размер на 1500 лева са необходими за организиране на празници, свързани с художествената самодейност, провеждане на спортни състезания и екскурзии. Членовете на организацията към момента са повече от 200.

Всички средства, с които ще бъдат подпомогнати различните дейности, се отпуснаха по предложение на администрацията и с решение на Общински съвет - Асеновград.

В случай, че някое от мероприятията не бъде проведено, предвид епидемичната обстановка или поради други обстоятелства, то съответната организация следва да върне отпуснатите пари.

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини