14 °C

15-годишен е задържан за измама с чужда карта

Криминалистите от полицейското управление в Асеновград задържаха 15-годишен младеж, който с чужда лична карта е взел два бързи кредита от 670 лв.

Измамата е разкрита в резултат на усърдна работа на служителите от Районно управление - Асеновград и Районната прокуратура Пловдив - Териториално отделение Асеновград.

Група от четири момчета на възраст между 15 и 18 години, родом от Асеновград, често посещавали игрални зали и казина, използвайки личната карта на единствения пълнолетен в компанията.

При последното „заемане“ на документа за самоличност на останалите трима от групата, хрумнала идея да вземат бърз кредит.

Момчетата позвънили по телефона на няколко фирми, които отпускат финансови средства само срещу представяне на лична карта.

При потвърждение на едно от запитванията 15-годишният сложил очила и добре прикрит зад предпазната маска, застанал пред кредитния консултант с чуждата лична карта, а в последствие с лекота се подписал като нейния притежател.

Само след час получил обаждане за одобрен бърз кредит и от офиса на фирмата получил сумата от 400 лв.

Трите момчета разделили и похарчили парите, а след като установили, че безпроблемно могат да вземат кредит за чужда сметка, само след два дни отново се озовали пред друг офис, прилагайки същата схема и този път получили сумата от 270 лв.

След като притежателят на личната карта разбрал, че е измамен от приятелите си, подал сигнал в районното управление.

Само за броени дни служителите на реда стигнали до развръзката на случая и разкрили механизма, по който е извършена смелата манипулация.

По делото са събрани доказателства, с които при доказване на съпричастността на другите двама 17-годишни младежи от групата , участвали в ловката измама, предстои привличането им като обвиняеми от Районна прокуратура – Пловдив.

Момчетата са познайници на инспекторите от детска педагогическа стая в РУ Асеновград, където се водят на отчет, а към момента са ученици в гимназия в родния си град.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 19.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
19 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
19 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
19 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
19 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
19 апр 2021
Последни новини