14 °C

1 500 полицейски служители ще следят протичането на изборния ден в област Пловдив

1 500 служители на ОД на МВР Пловдив ще следят за нормалното протичане на изборния ден в Пловдив и областта.

Представителитие на реда ще осигуряват и охраната на Районните избирателни комисии за Пловдив град и Пловдив област, местата за гласуване и изборните секции, за спазването на обществения ред, осигуряване на пожарната безопасност и защитата на населението.

Сформирани са оперативни щабове в областната дирекция и районните управления, както и групи за осъществяване на информационен обмен с окръжната и районните прокуратури в областта. Поддържа се непрекъснат контакт с РИК, РЗИ, Областната и общинските администрации, прокуратурата и структурите на ДАНС.

В изборния ден полицейските служители ще се намират вън от секциите, като няма да допускат лица с поведение, накърняващо добрите нрави, както и въоръжени и носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите.

При необходимост и след постъпило искане от страна на председателя на секционната избирателна комисия служителите на МВР могат да окажат съдействие за възстановяване на реда и спокойствието в секцията.

Униформени служители ще охраняват и подвижните избирателни секции, определени с решение на Районната избирателна комисия, които ще осигурят гласуването на хора с трайни увреждания, на лица под карантина, на пациенти в COVID отделения на болнични заведения, както и на трудно подвижни или неподвижни пациенти в болнични заведения.

Провеждането и осигуряването на тези избори е по-специфично, предвид на изискванията, наложени от здравните власти, предвид на епидемиологичната обстановка от разпространението на COVID- 19.

Всички полицейски служители са оборудвани със средства за индивидуална защита, а тези, които ще съпровождат подвижните секции при посещения в отделения с болни от COVID или карантинирани лица, ще са оборудвани и със защитни костюми.

В деня на изборите сектор "Български документи за самоличност" при ОДМВР-Пловдив, както и звената в 13-те районни управления, ще оказват съдействие на гражданите от областта, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи, защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас .

На 4-ти април работният ден на служителите в тях ще започне в 8.3 , като гражданите ще могат да подават искания за удостоверения до 19.00 часа

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 19.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
19 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
19 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
19 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
19 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
19 апр 2021
Последни новини