Дебютантът при мъжете Валентин Генчев с бронз на Европейското по вдигане на тежести

Българинът Валентин Генчев спечели бронз в двубоя в категория до 67 килограма на Европейското първенство по вдигане на тежести в руската столица Москва.

21-годишният Генчев, който дебютира в голям шампионат при мъжете, завърши с 315 килограма.

Синът на бронзовия олимпийския медалист от Атланта 1996 Севдалин Минчев беше седми след изхвърлянето с лично постижение от 138 килограма, но с втори резултат в изтласкването от 177 килограма той заслужи отличието.

Така той донесе пето отличие на страната след трите златни на Надежда Мей-Нгуен, Ангел Русев и Стилян Гроздев и сребърния на Ивана Петрова, а България продължава да води в класирането по медали след третия ден от Еврошампионата.

Другият българин в категорията Петър Ангелов се нареди седми с двубой от 300 килограма след 138 килограма в изхвърлянето и 162 килограма в изтласкването.

Мухамед Йозбек донесе първа титла за Турция на първенството с двубой от 323 килограма. Той беше трети след първото движение със 145 килограма, но изтласка най-много - 178 килограма, което му донесе златото.

Втори завърши италианецът Мирко Дзани с 318 килограма. Той водеше след изхвърлянето със 148 килограма, но в изтласкването постигна само 170 килограма и се окичи със среброто.

Защитаващият титлата си Бернарден Кинг Матам (Франция) се нареди едва шести с 308 килограма (138 + 170).

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини