7 хитрости, с които можете да правите страхотни снимки за Facebook и Instagram със смартфона си

Днес ежедневно качваме снимки в социалните мрежи. Някои го правят просто защото им харесва, а други защото са намерили начин за изкарване на пари чрез инфлуенсърство. Без значение от който от двата типа сте, за вас е важно снимките които качвате онлайн да бъдат достатъчно ефектни и качествени, за да се харесват от всичките ви приятели или последователи.

За целта трябва да знаете някои трикове, които ще ви го гарантират. В това видео ще ви покажем 7 хитрости, с които можете да правите страхотни снимки за Facebook и Instagram със смартфона си.

За тази снимка ще имате нужда от още един смартфон под ръка или по-конкретно от изключеният му дисплей. Поставете втория смартфон така че дисплеят му да попада в зрителното поле на камерата. Изравнете спрямо повърхността върху която се намира обекта, който ще снимате и готово – сякаш пред вас има голяма локва с вода.

Можете да използвате и огледало, но тогава ефекта няма да е като на снимка върху вода, а ще е прекалено идеален и ще е ясно, че се прави с огледало. Такива снимки можете да правите и ако наистина има локва на земята. Като много ефектни кадри се получават вечер, когато наоколо има светлини или когато по небето има много облаци.

Искате ли да направите снимка на многоръката богиня Шива, но с облика на ваш приятел. За целта няма да ви е нужен Photoshop, а единствено функцията за панорамни снимки която има почти всеки смартфон. Панорамата обаче трябва да бъде вертикална, а във всеки следващ момент от движението преи, в центъра и след него, лицето в кадър трябва да движи ръцете си, като във всяка фаза с промяна на ръцете, задържайте камерата на смартфона си статично за секунда. 

По подобен начин, но с хоризонтално снимане, може да се направи още еднам ного ефектна снимка. За целта ви е нужно огледало. В началото на снимката трябва да позиционирате така човека в кадър, че огледалото да не се вижда, а при преминаване към огледалото, той да излиза от кадър. Идеята е в първата част на кадъра човека да е с лице към камерата, а във втората да е с гръб към него. Същият ефект можете чудесно да постигнете и пред огледална витрина на магазин. Само гледайте в огледалото да не се отразяват други движещи се обекти.

Дори смартфонът ви да няма макро камера за много близки снимки, има един трик, който ше ви позволи да снимате от съвсем близко разстояние, да речем окото си. Поставете смартфона върху масата и намокрете ръцете си. Сложете върху камерата с която ще снимате капка вода. Тя обаче трябва да е точно върху цензора и да е единична. Сега се приближете максимално близко, погледнете в капката и снимайте.

Предвид, че смартфонът е по лице върху масата и не можете да натиснете виртуалният бутон върху дисплея, можете да използвате таймера или бутона за намаляване на звука, който се намира върху периферията на смартфона. Обикновено той служи имено като физически спусък за снимане. Два допълнителни съвета – ако смартфонът ви е с повече от една камера, проверете с пръст предварително в коя точно камера трябва да гледате, след това почистете добре стъклото над нея. 

Не, тук не е стъпено върху прозрачно стъкло. Ако искате да се снимате сякаш сте във въздуха, просто намерете стъпало или място върху което можете да стъпите. Поставете смартфона си на земята с камера нагоре и активирайте таймера. Сега стъпете с половината от едната си обувка върху бордюра, а другата оставете във въздуха. Гледайте камерата да снима точно между двете обувки, а вие гледайте надолу пред тях. Резултатът е много ефектен.

Искате да направите снимка на небе осеяно със звезди, но сега е ден, а и живеете в града, където много рядко заради мръсния въздух и фоновата светлина, може да се види толкова ясно небе. Решение обаче има. Влезте в банята или кухнята и запушете мивката. Напълнете я с вода и изсипете веро или шампоан в нея, за да направите хубава пяна.

С течен сапун ефектът няма да е толкова пухкав. Сега пуснете камерата на смартфона си и я приближете близко до пяната. Кликнете с пръст по екрана и след като излезне скалата за регулиране на яркостта, намалете почти до краен предел. Е това на екрана ви, не е ли същинско нощно небе, осеяно с милиони звезди?!

Ако искате да направите по-добра портретна снимка, един обикновен бял лист хартия ще ви е от страхотна помощ. С негова помощ ще можете да контролирате околната светлината както на открито така и на закрито, стига разбира се да я има.


Brought to you by
Източник: digital.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини