Франция планира да постави камери в съдебните зали

Франция планира да позволи за пръв път поставянето на камери в съдебните зали като част от реформи на съдебната система в страната, съобщи министърът на правосъдието Ерик Дюпон-Морети след правителствено заседание днес, на което бе представен законопроект, с който правителствотоо се надява да възстанови доверието в съдилищата, предаде Ройтерс.

Французите вече нямат доверие в съдебната система на страната, каза правосъдният министър пред журналисти. Публичността на съдебните заседания е голяма демократична гаранция, изтъкна той, като цитира проучване на френския изследователски институт Cevipof (Севипоф), че само 48 процента от французите имат доверие в националната съдебна система, при 69 на сто в Германия и 61 на сто във Великобритания. Проучването показа, че анкетираните смятат френското съдопроизводство за твърде бавно и недостатъчно енергично в някои наказателни дела.

Министър Дюпон-Морети е бил адвокат в продължение на 36 години, преди да стане министър на правосъдието със задача да реформира системата. 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ро
    Рошко
    0 0
    08:28, 15 апр 2021
    Тук кога??? Оле мале...
Последни новини