Борисов депозира оставката на ръководения от него Министерски съвет

На основание член 111, ал. 2 от Конституцията на Република България министър-председателят Бойко Борисов подаде пред новоизбраното 45-о Народно събрание оставка на ръководения от него Министерски съвет. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Писмото на премиера Борисов, с което подава оставката на кабинета, беше депозирано днес до председателя на Народното събрание чрез деловодствата на двете институции.

В съответствие с чл. 111, ал. 3 от Конституцията ръководеното от премиера Борисов правителство ще продължи да изпълнява функциите си до избирането на нов Министерски съвет и ще осъществи приемственост в управлението.

Депозираната оставка на кабинета "Борисов" 3 бе обявена от парламентарната трибуна Мика Зайкова в първия ден от работата на новоизбрания парламент.

След прочитането на съобщението, тя коментира отказа на премиера да оповести публично в Народното събрание оттеглянето си с думите: "Това или е срам от вас, депутатите, или е пренебрежение към тази институция. Все пак сме парламентарна република". Думите й бяха посрещнати с ръкопляскания от залата, в които не се включи единствено ГЕРБ. 

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ви
    видимите резултати
    3 -2
    13:40, 15 апр 2021
    Долен крадлив мишок.
    • Ст
      Старец
      0 0
      18:44, 15 апр 2021
      Кво ти откраде,наср@ните гащи ли ?
      Нали сте много бедни,безпарични,безработни и безимотни !
      Какво ви откраднаха,като нямате нищо ?
      За мързеливи неудачници,като вас/щото нищо нямате/ въпросът не е - ,, какво загубих" а какво не ми дадоха .
      За нещастници,като вас , демокрацията е банкова книжка...уви !......
      И копейка няма да осребрите....
      Кучетата днес са много ....
      Кокалите са много малко....
      За кучетата от улицата ,кокали няма да има . Анадъм му ?
  • 2
    Ko
    Kolev
    2 -1
    16:29, 15 апр 2021
    Чакаме и оставки по места. Да не се крият гербаджийските мишки и калинки по държавните структури, а да подават оставки по примера на вожда си.
Последни новини