13 °C

Левски загуби от Лудогорец с 0:3

Левски загуби от Лудогорец в дербито на 24-ия кръг на efbet Лига. Срещата на "Герена" приключи при резултат 0:3.

Гостите решиха всичко в битката още преди почивката. Нещо повече - те водеха с две попадения преди изтичането на 11-ата минута.

Кешеру откри резултата, а след това и Каули записа името си сред голмайсторите.

Снимка 527627
Източник: LAP.bg

За "сините" това беше първа загуба в първенство през тази година.

Двата тима са играли 31 пъти помежду си, като успехите на Левски са едва 4 срещу 21 загуби. Головата разлика пък е 46:18 в полза на разградчани.

ТОПСПОРТ проследи на живо за потребителите си случилото се на терена:

Левски - Лудогорец 0:3, втори гол на КаулиНА ЖИВО
Левски - Лудогорец 0:3, втори гол на Каули

"Сините" приемат "орлите" от 20:45 часа

Първото полувреме стартира по чудесен начин за отбора на гостите. Шампионите се възползваха от опита на Левски да изнесе играта в предни позиции и незабавно забелязаха открилите се пространства в защитата на столичани.

В 8-ата минута Кешеру даде преднина на тима си. Текпетей напредна и изведе по отличен начин Десподов. Той се подхлъзна, но все пак кълбото стигна до включващия се на скорост Кешеру, който без проблеми, от близка дистанция, вкара за 1:0.


Още три минути след това и нов удар за "сините". Този път Каули стартира акция за "орлите", като подаде към Текпетей, той върна топката към полето на Микулич, а на границата на пеналта Оливейра я засече с бомбен изстрел за 2:0.

Играчите на домакините опитаха да отговорят незабавно, но действията на Рерас не впечатлиха, а единствено Петков представляваше някаква заплаха за съперниковата отбрана.

Именно след негов опит, кълбото се отби в тялото на Са. Футболистите и щабът на софиянци поискаха дузпа за игра с ръка, но такава не беше отсъдена. Повторенията оставиха отворена вратата за полемика по темата, като действително не стана ясно в коя част от тялото на Са се отби топката.

В минутите преди почивката Лудогорец можеше да увеличи предимството си, но Текпетей остана неразбран, като съотборниците му не успяваха да стигнат до пасовете му в перспектива.

Въпреки това шампионите се оттеглиха в почивка с комфортен аванс.

През вторите 45 минути домакините се втурнаха в предни позиции, а съперникът им предостави възможността да покажат на какво са способни.

Мартин Петков и влезлият на смяна Марин Петков показаха интересни идеи в изграждането на акциите на столичани, но така и не стигаха до реална голова опасност.

В игра се появи и Краев, който стабилизира играта на софиянци.

Лудогорец беше опасен на контратаака, но не държеше на всяка цена да стигне до ново попадение.

Напротив, на моменти шампионите се бранеха с 5 човека в защита. Изнасянето на топката по възможно най-бързия начин обаче беше голямото им оръжие.

Крайното 0:3 оформи Каули, вкарал втори гол в 77-ата минута на мача.  Елвис Ману нахлу в наказателното поле и стреля. Стигна се до рикошет, след който Оливейра прати топката в опразнената врата.

Нова промяна в резултата нямаше и така Лудогорец отвори разлика от 9 точки пред втория в класирането Локомотив (Пловдив). Левски остава под номер 9.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини