Тече усилена подготовка за спортното състезание "Асеновградски баири"

Организацията на грандиозното спортно състезание „Асеновградски баири“, което тази година ще се проведе на 8 и 9 май и което за първи път ще стартира от централния площад на Асеновград, е във вихъра си. 

Подготвят се трасетата и се оформят регистрациите, а организаторите напомнят за регламента и правилата за участие.

Не забравяйте, че събитието е предизвикателство, за което е необходима правилната екипировка, добра физическа форма и воля.

Участниците трябва да могат да се справят сами, без външна намеса, с всички рискове, които крие планинското състезание – умора, физически неразположения и наранявания, лоши климатични условия, диви животни.

Предвид физическото натоварване, препоръчително е консултация с личен лекар преди състезанието, съветват от организационния комитет.

Продължава и набирането на спонсори и партньори, които да се включат с подкрепа в организацията.

Към момента такива не липсват и всеки помага с каквото прецени, че е удачно.

В замяна на това, получава популярност, тъй като се очаква в двете категории на „Асеновградски баири“ да се включат повече от 200 ентусиасти.

Те, разбира се, ще бъдат придружени от свои приятели и роднини, някои от които ще посетят Асеновград за първи път.

Една от целите на провеждането на спортното мероприятие, наред със забавлението на спортистите, е всички присъстващи да бъдат впечатлени от града на виното и булките.

Община Асеновград е партньор на събитието и е приготвила изненади за най-бързите, които първи пресекат финалната линия. А генерален спонсор на спортното състезание е „КЦМ“.

Някои от останалите партньори на „Асеновградски баири“ са предвидили да дарят десерти, храни и хранителни добавки за подкрепителните пунктове, други – напитки, а трети ще се включат с медийно отразяване.

Да не забравяме и доброволците, които с доброволния си труд ще подпомогнат по-прецизното протичане на състезанието.

Организаторите приканват всеки, желаещ да се включи към идеята с финансова помощ или с продукт, който би популяризирал дейността му.

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини