Ричард Клайдерман ще свири отново в София и Пловдив

Известният френски пианист Ричард Клайдерман идва в България за първите си сценични изяви след принудителна пауза, продължила повече от година заради Covid пандемията. Това съобщиха от пресцентъра на община Пловдив, с чиято финансова подкрепа се реализира културното събитие. Звездата на пианото ще гостува в София и Пловдив в края на май за концерти с Оркестъра на Класик ФМ радио по покана на агенция "Кантус Фирмус".

На 29 май Ричард Клайдерман ще свири за първи път в Пловдив в зала "Колодрум", като концертът е част от Културния календар на града за 2021 година.

Столичната публика ще има удоволствието да чуе на живо романтичния пианист на 31 май 2021 в зала 1 на НДК.

В съобщението е уточнено, че пианистът подготвя едно много специално шоу със селекция от любими хитове, нови композиции и аранжименти на класически творби.

Изумителната концертна кариера на Ричард Клайдерман започва през 1976 г., когато продуцентът Оливие Тусен търси млад пианист за записа на нова пиеса - "Балада за Аделин". В лицето на никому неизвестния тогава Филип Паже - рожденото име на пианиста, Тусен открива големия талант, превърнал се в звезда от световна величина. "Балада за Аделин" е продадена в рекордните 22 милиона копия, с което влиза в книгата на рекордите на Гинес.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини