Денят с Веселин Дремджиев пак се излъчва

Телевизионното предаване "Денят с Веселин Дремджиев" се завръща в ефир тази вечер. Това стана ясно от публикация във фейсбук на водещия на публицистичната програма.

Подновява се и излъчването на новинарски емисии на TV+.

"Денят" се завръща в ефир днес, 26 април. Благодарим на всички за подкрепата и оценката!", написа Дремджиев в социалната мрежа.

Какво точно означава това развитие на новия медиен скандал все още не е съвсем ясно. Публицистиката в телевизията неочаквано спря заради търговски спор между компанията собственик на канала "Розенфелд и Ко" и сателитния оператор, по който програмата на ТВ+ се разпространява - Булсатком.

Оказа се, че доставчикът на платена телевизия месеци наред не е плащал за съдържанието на канала.

Днес от Булсатком излязоха с позиция по повод противопоставянето, от което страдат зрителите на програмата. От компанията отхвърлят обвиненията, че те са виновни за спирането на новините и публицистиката по ТВ+.

Във връзка с невярна информация, която продължава да се разпространява в публичното пространство, заявяваме, че „Розенфелд и Ко“ не е дъщерна компания на Булсатком. Спрямо Търговския регистър „Розенфелд и Ко“ е акционерно дружество с действителен собственик и мажоритарен акционер Георги Николаев Пашов и през февруари 2021г. търговското предприятие на „Розенфелд и Ко“ е заложено в полза на Първа Инвестиционна Банка като обезпечение на задължения по договор за банков кредит в полза на трети страни, сред които не са Булсатком ЕАД и неговият едноличен собственик Булсатком Инвестмънт Лимитид, посочват от сателитния оператор.

От дружеството заявяват и че не са успели да осъществят контакт през последната година с г-н Пашов. „Розенфелд и Ко“ също не било излъчило за последната година законен представител, който да е упълномощен да взима решения по договорните отношения с Булсатком ЕАД.

Договорът между Булсатком и „Розенфелд и Ко“ е заварено положение отпреди преструктурирането на дружеството и в продължение на година новото ръководство на Булсатком се опитва да постигне разумни пазарни условия и да минимизира рисковете, свързани с търговските марки, с които оперира „Розенфелд и Ко“. Правата върху търговските марки са регистрирани на различни частни и юридически лица от „Розенфелд и Ко“ и дружеството до този момент не е предоставило доказателства пред Булсатком, че са упълномощен ползвател, заявяват още от тв оператора.

От Булсатком посочват и че са разговаряли с журналиста Веселин Дремджиев след спирането на предаването му и са предложили да му осигурят алтернативно студио за излъчване, "но както се разбра по-рано днес, TV+ са решили да уважат договорните отношения с г-н Дремджиев и да възстановят излъчването на предаването".

Източник: offnews

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини