Деца изрисуваха големи великденски яйца в Асеновград ( снимки )

Изображение 1 от 5

    Община Асеновград и Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ организираха детски великденски пленер, в който малки талантливи асеновградчани изписваха големи магически яйца.

    Специален гост на събитието беше заместник-кметът по хуманитарни дейности инженер Петър Петров.

    „Благодарен съм, че съм част от  този великденски пленер. Виждаме, че събитието се радва на изключителен интерес както от участниците, така и от асеновградските общественици.

    Доволни сме и от факта, че въпреки ограниченията, които бяха наложени заради епидемичната обстановка, децата ни продължават да творят и да изразяват своето вдъхновение.

    Все повече на брой стават малките читатели и по този начин те продължават да ни дават самочувствие и надежда за утрешния ден.

    Благодаря от свое име и от името на кмета на Асеновград доктор Христо Грудев, че ни направихте съпричастни към това вълшебно за най-малките жители на града събитие.

    Благодарим и на талантливите деца за това, че винаги се включват активно в подобни инициативи“, каза по време на откриването на пленера Петър Петров.

    Заместник-кметът награди победителите в два конкурса – за рисунка и за литературна творба.

    С произведенията си се включиха десетки деца не само от Асеновград и други градове на България, но и от такива, извън пределите на страната ни. Малките творци получиха грамоти, книжки за оцветяване и за четене и флумастери.

    А останалите присъстващи на пленера изписаха огромни гипсови яйца.

    Младите художници рисуваха символите на Великден, красотите на природата и слънчевото време, пролетта.

    Огромните великденски яйца ще бъдат поставени на обществени места в Асеновград, за да са достъпни и всеки да може да се снима с тях и да им се радва.

    Общинското ръководство призовава гражданите да пазят гипсовите фигурки, за да може повече хора да се снимат с тях и да им се радваме всички по-дълго време.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини