ДПС с надежда, че уроците от този парламент ще бъдат прочетени в следващия

Заради българските граждани се надявам, че уроците от този парламент ще бъдат прочетени в следващия. Това каза Йордан Цонев, заместник-председател ПГ на ДПС, в декларация от името на парламентарна група по повод последното заседание на 45-ото НС.

Цонев се обърна към лидера на левицата Корнелия Нинова по повод упреците й, че 45-ото НС е започнало с еуфория, че ГЕРБ са отстранени от властта, но е завършило със "скандали уж за процедури".

"Не сме затънали в процедурни хватки, демокрацията функционира през процедурите и чрез процедурите и който не спазва процедурите, означава че не спазва демокрацията. Нито едно решение в името на хората, което гази закона, Конституцията и процедурите, не може да бъде оправдано. Да живее България! Заради българските граждани се надявам, че уроците от този парламент ще бъдат прочетени в следващия", посочи Цонев.

Не искаме истинското лицемерие да поемаш ангажименти, които не можеш да изпълниш, да поемаш ангажименти, които друг вероятно ще изпълнява, не искаме това лицемерие да стане норма в българския парламент, допълни Цонев.

Той благодари на колегите си от 45-ото НС, че са върнали властта и дебата в българския парламент.
В началото на изказването си Цонев припомни декларация на лидера и председател на ПГ ДПС Мустафа Карадайъ от началото на последната пленарна седмица, в която се посочва, че 45-ото НС явно ще остане в историята не само с най-кратката си история, но и с най-активната форма на популизъм. По думите му още тогава от движението са заявили, че това НС е изчерпало своя лимит на отговорност.

В декларацията се припомня, че ДПС е партия от началото на прехода, а в генезиса е партия, която трасира пътя на демокрацията и посочва, че през всичките тези години от ДПС настояват за нормален политически процес.

Забележете, от 2017 г. ние призоваваме за това, което днес е дефицит - диалогът, констатира Цонев.

Ние можем да търпим да ни наричат лицемери и това можем да търпим в името на България, в името на всички граждани на България, в името на това, че ние сме призовани тук да намерим пътя, по който тези, които са ни изпратили тук, да видят осъществени своите желания. Защото, когато 800 хиляди гласуват за една партия, 500 хиляди за друга, 400 хиляди за трета - няма никакво значение, кой стои в тази партия, имат значение тези, които делегират тези права. По тази причина ние призовахме за диалог и продължаваме да призоваваме за диалог, заяви Цонев от името на парламентарната група.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта

Последни новини