HBO стартира снимките на „Жената на пътешественика във времето“ с Тео Джеймс и Роуз Лесли

HBO дава старт на снимките на новия си оригинален драматичен сериал „Жената на пътешественика във времето“. Продукцията се случва в Ню Йорк. Дейвид Натър (носител на Emmy® за режисьора на „Игра на тронове“ на HBO, „Братя по оръжие“ и номиниран за „Семейство Сопрано“ и „Пасифик“) се присъединява към продукцията като изпълнителен продуцент и режисьор на шестте епизода на първи сезон. Сценарист на драмата е Стиван Мофат, познат от "Шерлок" и "Доктор Кой".

В сериала участват Роуз Лесли („Игра на тронове“ на HBO), Тео Джеймс (поредицата „Дивергенти“), Десмин Борхес („Утопия“, „Ти си най-лошият“) и Наташа Лопес („Надцакването“).
Сложната и вълшебна любовна история е адаптация на Стивън Мофат по романа на Одри Нифенегър, който у нас е преведен „Пътешественикът във времето и неговата жена“. Главни герои в романтичната драма са артистичната Клеър и библиотекарят Хенри, чийто брак е с по-специфичен проблем ... пътуване във времето.

„Това е история на загуба, но не е трагедия. Става въпрос за пътешественик във времето, но не е научна фантастика. Въпреки разбърканите отношения на Клеър и Хенри, това е приказката за велика, обикновена любов - но не непременно в този ред. Това е мечтан проект за мен. Винаги съм обичал необикновения, трогателен роман на Одри Нифенегър и той ме е вдъхновявал много пъти, така че да го адаптирам за телевизията е тръпка за цял живот. Работата с Дейвид Натър вече е радост и чест, а с Роуз Лесли и Тео Джеймс като Клеър и Хенри, и Наташа Лопес и Десмин Борхес като Харис и Гомес, съм сигурен, че това ще бъде любовната история, от която се нуждаем в момента. " – коментира сценаристът Стивън Мофат
 
Франческа Орси, изпълнителен вицепрезидент, HBO Drama Programming споделя, че „Стивън Мофат е перфектният сценарист, за да съживи тази любима книга и жанрова история за брачните взаимоотношения. Също така не бихме могли да бъдем по-развълнувани, че Дейвид Натър ще работи отново с HBO, за да режисира всички епизоди от сезона. "
„Жената на пътешественика във времето“ е телевизионна продукция на HBO и Warner Bros., базирана на книгата на Одри Нифенегър, изпълнителен продуценти са Стивън Мофат („Доктор Кой“, „Шерлок“), Сю Вертю и Брайън Минчин чрез Hartswood Films,  Джоузеф Е. Иберти и Дейвид Натър.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини