Акция "Да почистим Пампорово заедно" организират на 5 юни

След стопяването на снега по планинските склонове и в гората се появяват много следи от човешката дейност, които замърсяват и нямат място сред природата. Затова за поредна година съвместно с Общините Смолян и Чепеларе, спортни клубове и организации, бизнесът в курорта и всички любители на Пампорово и района ще се съберат и ще се включат в кампанията "Да почистим Пампорово заедно".
"Каним всички желаещи да бъдат част от събитието на 5 юни, събота в 10:00 на плац Студенец, където ще бъде сборния пункт и откъдето ще се направи разпределение на групите по райони. За всички доброволци ще има осигурени ръкавици и чували за боклук", казват организаторите.
Специално за събитието лифтовете в курорта ще работят безплатно през целия ден за участниците в кампанията, а за децата до 16 години е осигурен и безплатен достъп до атракционите в парк Язовира.
В края на почистването ще има и посещение на Кулата "Снежанка", което също се бъде безплатно за участниците в акцията.
"Ще се радваме повече хора да се включат и да прекараме един хубав ден в планината, като същевременно се погрижим за нея, както заслужава.
За доброволците от Смолян и Чепеларе ще бъде организиран безплатен превоз от града до Пампорово и обратно, бусовете ще бъдат в 9:00 на църквата "Св. Висарион Смоленски" в Смолян и на паркинга пред Община Чепеларе.
Да запазим уникалната природа на България и за бъдещите поколения заедно!", призовават организаторите от Пампорово
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини