Убитият бизнесмен от Петрич опитал да спре спор между младежи

Починалият след побой бизнесмен от Петрич Самуил Кацарски се е опитал да предотврати ескалация на напрежението между младежи. Това съобщиха от Апелативна прокуратура.

По първоначални данни в сутрешните часове на 23 май в търговски обект в Петрич е възникнал конфликт между две компании. Ставайки свидетел на случващото се, пристигналият на място с таксиметров автомобил Самуил Кацарски се опитал да предотврати ескалацията на напрежението. Въпреки това словесната агресия прераснала във физическа, при което мъжът бил ударен. Нападателите напуснали обекта, но не след дълго се върнали.

На пострадалия били нанесени удари по главата и тялото, в следствие на което той паднал на пешеходната пътека. Дори и тогава мъжът отново бил силно изритан в областта на главата. Продължаването на физическата агресия било възпрепятствано от свидетели на инцидента.

Междувременно пострадалият мъж изпаднал в кома. В следствие на нанесените му удари той бил в критично състояние. Присъстващи оказали незабавно първа помощ. На място пристигнал специализиран автомобил на Филиала на спешна медицинска помощ. Мъжът бил транспортиран до лечебно заведение в града, а впоследствие в столицата.

Задържани за побоя са двама мъже - на 27 и на 24 години. Повдигнато им е обвинение за причиняване на средна телесна повреда. По искане на прокуратурата им е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“, която е обжалвана от защитата на обвиняемите. Въпреки предприетото лечение, няколко дни по-късно мъжът починал.

Назначено е извършване на аутопсия. Веднага след получаване на сигнала за инцидента е бил извършен оглед на местопроизшествието. Към настоящия момент са разпитани свидетели, извършени са разпознавания, изискани са видеозаписи. Назначени са видеотехническа и лицевоидентификационна експертизи.

Източник: БНТ

Коментари в сайта

Последни новини