17 °C

Проведоха учение на децата от детските градини как да реагират при пожар

Изображение 1 от 6

  Община Асеновград съвместно с ръководството на няколко детски градини извърши обучение на деца и персонал как да реагират при бедствия, сред които пожар, земетресение и наводнение.

  Практическият инструктаж се проведе, съгласно Наредбата за правилата и нормите за пожарна безопасност при експлоатация на обектите.

  В детските градини бяха направени тренировки на плановете за евакуация при пожар, които трябва да се извършват не по-малко от два пъти в годината.

  Малчуганите придобиха уменията си чрез песни, танци, отгатване на гатанки и образователни игрови методи.

  "Млад пожарникар" бе едната от игрите, които изиграха децата. Те бяха разделени на два отбора. Задачата им бе по най-бързия начин да спасят от пожар животни в беда и да ги изведат на безопасно място.

  Тренировъчните мероприятия се проведоха в пет детски градини на територията на община Асеновград – ДГ "Дружба", ДГ "Мир", ДГ "Пролет" и във филиалите в селата Боянци и Тополово.

  Целта на обучението е персоналът да изгради навици за безопасното извеждане на децата, а по–големите групи от малчугани сами да придобият определени знания и навици при опасностите в случай на пожар.

  Възпитаниците на детските заведения се научиха, че не трябва да си играят с източници на огън (запалки, кибрити и други), както и по какъв начин да се предпазят от възникване на пламъци.

  Тренировките преминаха при добра организация, като бяха приложени правилата и редът за безопасно боравене с пожарогасителните средства. 

  Източник: Asenovgrad.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Пе
   Петкова
   1 0
   09:39, 9 юни 2021
   Като майка на малко дете смятам, че е много важно децата да получават подобен опит, който да изгради умения за дисциплина и да им даде увереност и спокойствие при подобни ситуации.

  Хороскоп за 14.06.2021

  Последни новини