17 °C

Областният управител поиска всички сигнали за нередности около изборите да бъдат докладвани в МВР и прокуратурата

Мерки за обезпечаване на честни избори набелязаха в съвместна работна среща ръководствата на Областна администрация и ОД на МВР – Пловдив, в която взеха участие и началниците на районни полицейски управления.

„Всички сигнали за нередности, свързани с опорочаване на вота, веднага да бъдат докладвани в ръководството на ОД на МВР – Пловдив и прокуратурата“ – категоричен бе областният управител Ангел Стоев.

Заместник директорът на ОД на МВР комисар Петър Тодоров очерта важни проблеми в организацията, които са наблюдавали по време на предишните избори и са затруднили работата на секционните избирателни комисии и органите на реда.

Според него е необходимо да се изготви гъвкав график при получаването и доставката на изборните книжа и машините за гласуване.

Другият важен момент, на който трябва да се обърне сериозно внимание, е транспортът – да се ангажират достатъчно автомобили и да се организира последователност на превоза към районните избирателни комисии с готовите протоколи в края на изборния ден.

На срещата стана ясно, че ще бъдат спазени всички противоепидемични мерки, според указанията на РЗИ.

Ще се търси съдействие от БЧК за осигуряване на медицинска помощ, при необходимост, в палатите, където ще се обработват протоколите.

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Гл
    Гласоподавател
    4 0
    14:44, 5 юни 2021
    В двете секции в ОДЗ “Осми март” на последните избори масово се купуваха гласове, като през целия ден ц***** имаше пред секциите и полицията беше с тях.Охрана ли им осигурява или какво ? Каква работа имат циганите пред една секция през целия ден? В крайна сметка резултатите ясно показаха, че в едната секция където гласува махалата - е купена! Айде МВР да не се прави, че преследва кулуването и продаването, защото знаем - преследват една партия, друга я пазят да си купува .....

Още новини

Последни новини