Готов е проектът за строежа на нова детска градина (снимки)

Изображение 1 от 4

    "Заложили сме големи очаквания на изграждането на новата детска градина. Обявихме архитектурен конкурс за изготвяне на проект в общински терен в квартал "Баделема".

    Мястото е с голяма денивелация. Убедени сме, че това е правилният подход, който се приема от професионалните гилдии, като по-добра практика, за разлика от процедурите по Закона за обществените поръчки (ЗОП) за инженерингово изпълнение. Вероятно заради това, интересът беше голям"- това каза пред медии главният архитект на Асеновград Петко Прокопиев.

    По конкурса постъпиха много интересни проекти и всички бяха разгледани до най-малката подробност.

    Комисия извърши класиране, от гледна точка на визия и функционалност на сградите и прилежащите площи.

    Вече приключи процедурата по оценяването, има класиране и победител.

    Архитект Прокопиев посочи, че спечелилият проект е с добри функционални връзки и интересна визия. Децата ще видят нещо познато – така, както рисуват своите къщички.

    В детската градина ще могат да се отглеждат 150 малчугани в шест групи. Предвидено е дори изграждане на басейн и прилежащи зони за занимания и отдих на открито, според изискванията и стандартите.

    "Радостен съм, че за целта имаме осигурено държавно финансиране в размер на 3 000 000 лева", каза в заключение главният архитект на Асеновград.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини