Внасят предложение за финансова помощ за семейството на майор Терзиев

Общинската администрация на Асеновград ще внесе предложение в Общинския съвет да бъде подпомогнато финансово семейството на майор Валентин Терзиев.

Сумата ще бъде определена и решена от местния парламент. Заседанието ще се проведе идната сряда, 16-ти юни (сряда).

„Изказвам най-искрените си съболезнования на семейството на майор Валентин Терзиев - от свое име и от името на жителите на община Асеновград. 

Той е роден и израснал в нашия град. Основното и средното си образование е завършил тук. Постъпил е във военно училище, бил е и офицер от Българската армия в състава на Военновъздушните сили.

Майор Терзиев е пазел свободно небето над България, участвал в подготовката на по-младите летци. Създал е семейство в Асеновград“, сподели пред медии днес кметът на града доктор Христо Грудев.

Майор Валентин Терзиев загина на 9 юни при изпълнението на тренировъчния полет за стрелба по въздушна цел (светеща парашутна мишена) в нощни условия.

През годините е награждаван многократно от министъра на отбраната, началника на отбраната, командира на ВВС и командира на авиобазата.

По време на службата си във ВВС и до последния си тренировъчен полет майор Терзиев изпълнява отговорно и професионално задачите по защита на неприкосновеността на въздушното пространство на България.

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини