Huawei Mate 50 може да не се появи изобщо

След неколкократно отменяне на официалния дебют на Huawei P50, който трябваше да се появи през пролетта, а след това в началото на юни, компанията все още не разполага с дата за излизането му.

Възможно е обаче подобна, ако не и по-лоша съдба, да сполети предстоящите Mate 50 модели, които според традицията на компанията до момента, би трябвало да излязат през есента. 

Уви, наскоро в китайските медии се появиха сведения, че е много възможно Mate 50 не просто също да закъснее, но и изобщо да не се появи на пазара. 

По-рано през годината плъзнаха слухове, че въпросните модели от Mate серията най-вероятно ще бъдат забавени, също както Р50, но не се дискутираше пълна отмяна на дебюта им. 

Новите разкрития около Huawei не дават яснота относно причините за случващото се с Маte 50, но е разумно да заключим, че трудностите идват от продължаващите рестрикции, наложени върху търговията на Huawei от страна на САЩ през 2019 г. 

Като добавим към тази картина недостигът на чипове и компоненти, който засяга цялата технологична сфера, ситуацията за Huawei никак не изглежда розова. 

Преди няколко месеца дори чухме, че има шанс Huawei тотално да отмести фокуса си от смартфоните, особено след като се раздели с Honor. 

Компанията обаче отрече тези твърдения, а съвсем наскоро с пускането на официалното видео за Р50 обяви, че прави всичко възможно, за да ускори производството на новата Р серия. 

Към момента можем само да гадаем не само кога, но и дали ще видим нови модели от китайския телеком. 

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини