Може ли Huawei отново да е световният лидер

След като изненада света през август с пускането на първия си 5G телефон от три години насам, Mate 60 Pro, Huawei може би готви нови сензации.

С помощта на SMIC, най-големият производител на чипове в Китай, Huawei успя да заобиколи санкциите на САЩ, за да получи седем-нанометров Kirin 9000s 5G, който всъщност бе изненадващият елемент в серията Mate 60.

Последният слух, базиран на публикации, видяни в китайската платформа Weibo, гласи, че Huawei проектира и SMIC произвежда CMOS сензори за камери за своята фокусирана върху фотографията серия смартфони P70, която се очаква в началото на следващата година.

Смята се, че Huawei няма повече наличност от сензори за камери на Sony и не може да запълни инвентара си.

Това е така, защото според публикациите Sony е прекратила бизнес отношенията си с Huawei.

Повечето производители не произвеждат свои собствени сензори за камера, тъй като е по-лесно да ги закупят от фирми като Sony и Samsung.

Дори Apple, която проектира собствения си процесор, се обръща към Sony за повечето сензори на камерата, използвани в iPhone.

Миналата година Huawei загуби партньорството си с Leica, принуждавайки компанията да създаде своя собствена система за фотография на смартфони, която нарича Xmage.

Всичко това говори, че след няколко години трудности вследствие на американските санкции Huawei вече е в позиция, в която компанията може да почти изцяло не зависима по отношение на компонентите в устройствата си.

През последните години компанията също така разработи алтернативната на Android система HarmonyOS, която предлага унифицирано решение за различни типове джаджи.

Големият въпрос, който започва да изниква, е дали компанията ще успее да се върне до позицията си на водещ производител на смартфони в света, което изглежда все по-възможно.

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини