Мор на пътя през почивните дни, загина 6-годишно дете

Изображение 1 от 3

    Няколко ранени при ПТП-та и трима души, сред които и дете, които загинаха при катастрофа, отбелязва „черната статистика“ на полицията през почивните дни.

    Най-тежкият инцидент на пътя е станал снощи, около 21.20 ч., в землището на с. Пясъчево, общ.Симеоновград.

    Лек автомобил „Фолксваген Голф“, управляван от 38-годишен мъж от Симеоновград удря самоходен мотокултиватор сприкачено към него самоделно ремарке, управлявано от 59-годишен мъж от Пясъчево.

    Като пътници в мотокултиватора са били 51-годишна жена, 6-годишно момиче и 13-годишно момче.

    Водачът на лекия автомобил е ударил бавно движещия се пред него мотокултиватор, вследствие на което на място е загинал водача на двуколесното МПС. В последствие в болницата в Гълъбово е починала 51-годишната жена. 6-годишното момиче е било транспортирано в Стара Загора с политравми по главата, дълбока мозъчна кома и множество фрактури по тялото. Тази сутрин е починало. По-голямото момче също е прегледано в Гълъбово. То е с натъртвания по тялото, освободено е за домашно лечение.

    Черната серия катастрофи през вчерашния ден започва 12 часа по рано. Около 9.3о ч., на автомагистрала "Марица" край Димитровград, в посока от ГКПП „К.Андреево“ към АМ „Тракия“, лек автомобил „Форд Фиеста“ се удря в еластична ограда на аутобана.

    Колата е управлявана от 50-годишен мъж от кърджалийското село Пашинци. По време на движение водача на автомобила е изгубил контрол над управлението на автомобила, навлязъл в аварийната лента и се блъснал в съоръжението по посока на движението. Вследствие на удара е пострадала 50-годишна жена, пътничка в автомобила. Тя е с охлузни рани по тялото, прегледана в хасковската болница и е освободена за домашно лечение. На шофьора му е съставен акт.

    Също в неделя, в 11.05 ч., в РУ Свиленград е подаден сигнал за настъпило ПТП на четвъртокласен път, в посока от с.Момково към Свиленград. На място униформените видели, че 15-годишно момче от Свиленград, се е ударил в отводнителна канавка с мотоциклет „Хонда Форсайт 250“. Естествено, младият моторист, е без свидетелство за управление на моторно превозно средство.

    Той е откаран в болница в Пловдив. Състоянието му е тежко. Намира се в в кома, с кръвоизлив в мозъка, контузия на бял дроб и фрактура на дясна ключица. По случая е образувано досъдебно производство.

    В късния следобед на неделята , около 17 ч, 32-годишна жена падна с колата си "Хонда ЦРВ" в коритото на реката.

    Причина за този инцидент е движение с несъобразена с релефа на пътя скорост, е заключението на полицията. При управлението на жената е губи контрол над автомобила, излиза вдясно извън пътното платно, удря паркиран лек автомобил "Форд Фиеста", след което пада в коритото на реката. Водачката е прегледана в хасковска болница, установена е контузия на гръден кош, освободена за домашно лечение, без опасност за живота. Пробата й за алкохол е отрицателна.

    Ден преди този тежки инциденти, трдесет минути след полунощ, на общинския път след с.Черногорово, в посока Димитровград, е станала катастрофа с лек автомобил "Ауди". Колата е управлявана от 19-годишен от с. Воден.

    Поради движение с несъобразена скорост на ляв завой, водачът е изгубил контрол над управлението на автомобила, излязъл в ляво по посока на движението си, блъснал се в крайпътен канал и вследствие на удара колата се е преобърнала. Шофьорът е с натъртване по тялото. След преглед в хасковската болница е освободен за домашно лечение. Съставен му е акт.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    Последни новини