Чудото на живота: Лампите в пловдивския арт квартал „Капана” известяват за всяко новородено

Лампите в пловдивския арт квартал „Капана” отново известяват за всяко новородено в града.  

Уличното осветление е свързано с четирите най-големи родилни домове в Пловдив.

Когато се роди бебе, лампите започват да примигват и да променят силата си на светене. 

Чрез проекта на Алберто Гарути, добрите новини стигат до все повече хора и те се усмихват, мислейки си за детето, което е поело първата си глътка въздух точно в този момент. 

Инициативата е част от от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019 и стана факт още през 2018 година.

За уникалната идея напомни в социалната мрежа Еми Христозова. "Родилните отделения на четири от болниците в града са оборудвани с бутон, който човек от персонала натиска след всяко раждане на дете. Така пловдивчани и посетителите на града разбират, че жителите на Пловдив са се увеличили с още един нов член", написа тя.

Постът предизвика вълна от коментари на хора, които одобряват и се възхищават на този проект, както и на много споделяния в социалната мрежа.

Междувременно инициативата „Лято в Капана 2021“ представя разнообразни културни събития - концерти, изложби, представяне на книги и литературни четения, камерен театър и танц, артистични инсталации, дегустации на храни и напитки, които се случат на различни локации в любимия квартал - на сцена „Ядрото“, ул. „Абаджийска“, паркинга на ул. Константин Стоилов“ и други.

Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини