Дипломата на Иван Гешев не е открита в архивите на МВР

Дипломата на Иван Стоименов Гешев не е открита в архивите на Академията на МВР. Това е констатирала проверката на МВР, свързана с въпрос на народния представител Николай Хаджигенов за дипломата и правоспособността на главния прокурор. Същевременно Висшият съдебен съвет е отказал на МВР достъп до личното кадрово дело на Иван Гешев. Това стана ясно по време на вчерашния парламентарния контрол

Един от въпросите, който искахме да изясним, проверявайки в личното кадрово дело на г-н Гешев във ВСС, е свързан със задължителния стаж, който е съвпадал с друго негово назначение. Възможен ли е стаж без разрешение на министъра на вътрешните работи и респективно - без съгласие на ръководителя на съответната следствена служба от момента, в който Иван Гешев е постъпил на работа като помощник-следовател. Не можахме да го изясним, защото не ни беше дадена възможност да проверим именно това. По темата с дипломата - в копието, публикувано в сайта на ВСС има заличени данни. Не можем да направим точна проверка и да сме сигурни в това, което вършим», поясни вътрешният министър.

Въпросът с липсващата диплома е любопитен, коментира от трибуната Николай Хаджигенов и припомни, че още при кандидатирането на г-н Гешев за главен прокурор преди повече от 2 години е направил собствена проверка и също не е открил документа в архивите на МВР. Сега служебният министър на вътрешните работи също не може да установи има ли всъщност Иван Стоименов Гешев дори диплома. Това е човекът, който заема длъжността Главен прокурор. След помощник-следовател той работи като следовател, за кратко като прокурор и делото КТБ го изстреля до главен прокурор.

Двама прокурори са били изпратени незабавно, за да видят какво правим в Академията на МВР, съобщи още министър Рашков. Прокуратурата се е самосезирала (по публикация в медия), "че проверяващите служители от МВР ще отидат в Академията на МВР и ще унищожават документи".

Това е третият отговор, свързан с дипломата и правоспособността на главния прокурор. Освен МВР, проверка по казуса извършиха още Министерство на образованието и науката и Министерство на правосъдието. Въпросите са важни, доколкото некомпетентността, граничеща с тотална правна неграмотност на заемащия длъжността Главен прокурор, трябва да бъдат зададени на министрите, подчерта Николай Хаджигенов.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    :)
    : )
    8 0
    11:55, 15 авг 2021
    Дипломата на Каскета е в Сараите, корумпето е на къса каишка от Доганов и Пеевски.
  • 2
    Ив
    иван гешев
    4 0
    16:39, 15 авг 2021
    иван гешев не е сам без диплома. Всички от шайката герб са от този калибър. Не познавате ли кмета на Димитровград, който беше с купена диплома. Ако са тези двамата, добре, ами бившия премиер с какво стана паркетен генерал. Все с мания за много дипломи, а на края не знаят нища. Простаци с дипломи и голямо самочувствие. Какво могат да мислят такива, само простотии. Този с каскета не унижи ли една жена, без съд и присъда и накара телевизията да предава директно. Какъв дебил трябва да си, за да правиш престъпление пред телевизията и след това да казваш колко си велик. Но хората сме виновни и трябва като един да се изправим пред съдебната палата и арестуваме тази паплач, а не да чакаме всс какво ще каже, а всички тези хрантутници да бъдат съдени за подигравка с народа и законите на тази страна.
Последни новини