Кметът на Нареченски бани: Пожарът над селата към момента не застрашава населените места в района

Изображение 1 от 4

    Пожарът над селата Югово и Нареченски бани към момента не застрашава населените места в района. Няма място за паника или притеснение.

    Това докладва пред община Асеновград кметът на Нареченски бани Димитър Бакалски.

    Той самият е част от доброволците, които няколко дни подред се качват на 900 метра високо в планината, за да помогнат на огнеборците.

    Бакалски информира, че на посещение в Нареченски бани е бил и главен комисар Николай Николов – директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН).

    Той се е запознал със ситуацията, като също е достигнал до мястото на пожара, а след наблюдението и връщането си обратно в населеното място е поздравил ръководството за отличната организация.

    Припомняме, че кметът на Асеновград доктор Христо Грудев се срещна с Димитър Бакалски още преди няколко дни. Той се запозна в детайли с информацията за развитието на пожара и противопожарните действия.

    Доктор Грудев увери, че община Асеновград е в готовност да оказва помощ в случай на необходимост и ще се поддържа непрекъсната кореспонденция.

    Освен това, повече 30 доброволци от цялата страна, сред които и от Доброволно формирование „Асеневци“ се включват ежедневно в гасенето на пламъците.

    Във вчерашния ден, освен от Асеновград, са се включили и хора от Стара Загора, Хасково и Пазарджик.

    Групите от доброволци се състои от по петима души, като всяка от тях си има ръководител (водач), който да координира и контролира дейността им.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини