Атаки от Швеция и Китай, марсианци и джедаи се преброили електронно

Изображение 1 от 2

    Хакери атакуваха отново системата за преброяване. Дияна Янчева, зам.-председател на НСИ обясни в ефира на NOVA, че е имало няколко опита за хакерска атака срещу сайта. Опитите за проникване сутринта бяха от IP адреси от Швеция. Следобеда блокирахме атака от китайски хакери. Имаше и претоварване на системата от големия брой желаещи да се преброят. Благодарим на всички за проявеното желание, каза тя.

    Създадена е четиристепенна защита. Няма опасност от теч на данни

    Очакваме поне 70 процента от населението да се преброи електронно, посочи Янчева. Някои от вече преброилите се, са се припознали като марсианци и джедаи. "Това влошава качеството на информацията. Ние не можем да променим усещането за джедаи, но този отговор отива в категорията "Други". Молим хората да предоставят достоверна информация", посочи зам.-председателят на НСИ.

    Припомняме, че вчера хакери атакуваха системата за преброяване още в първия ден на преброяването.

    Източник: news.bg

    Видеа по темата

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Az
      az
      0 0
      13:26, 8 сеп 2021
      Значи да обясня на дамата с няколко думи : Първо едва ли някой хакер , ще тръгне да се занимава с вас , второ вие първоначално казахте , че сутринта е имало хакерски атаки , кое ви накара сега да казвате , че атаките били от след обяд , трето най - лесното нещо е да си скриеш Аи ти адреса или да сложиш фалшив .
    • 2
      Пр
      пРИЗНАЙТЕ СИ
      0 0
      13:33, 8 сеп 2021
      Че софтуера ви е боза признайте си че сте некъдърници сега като изтекак едни данни кой кво има ще ви дойде акъла овце
    Последни новини