Проверяват домашните кучета с четец за чипове в Асеновград

Община Асеновград стартира съвместни акции с полицията в града и ОДБХ - Пловдив относно чипирането на домашни кучета.

За целта е закупен четец,  който информира за номер на чипа, дали четириногото е регистрирано в общината, платена ли е таксата за него и други данни.

Акциите се извършват периодично на територията на целия град.

Проверките се осъществяват както на случаен принцип, така и след реагиране по жалба.

От началото на годината до края на август са констатирани домашни кучета без паспорт, чип или регистрация по улиците "Съединение", "Александър Батенберг", „Патриарх Евтимий", "Родопи" в квартал "Долни Воден", в Градския парк, както и в село Нареченски бани.

По жалби и сигнали за кучета с агресивно поведение и нахапани хора или животни от домашни четириноги е реагирано на улиците "Христо Ботев", в кварталите "Запад" и "Долни Воден", в село Нареченски бани.

Засечени са и домашни любимци без повод и намордник на детска площадка в квартал "Запад" и на улица "Спортист".

Написано е предписание на собственици в рамките на определен срок животните да бъдат регистрирани в общината и чипирани.

По-голямата част от хората са изпълнили задълженията си.

Инспекторите от община Асеновград, които извършват проверките, обясняват, че част от собствениците реагират агресивно и апелират за толерантност и спазване на законодателството.

Сред проверените е била и жена от Варна, чието куче е било с изрядна документация - с регистрация, чип, платен данък, ваксини.

Собственичката на четириногото е споделила, че в морския град хората се информират и спазват правилата - регистрират животните си и им плащат таксите в срок.

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини