Районен съд - Асеновград ще се премести в бившия Партиен дом

Започна ремонтът на бившия Партиен дом в Асеновград (задната страна на сградата, в която сега се помещава РУ – Асеновград).

Ремонтирани ще бъдат първите два етажа, които ще бъдат преустроени в Съдебна палата.

Планирано е да бъдат създадени три съдебни зали.

Предвидените за изпълнение строително-монтажни дейности включват основен ремонт и преустройство на помещенията, в зависимост от новите им функции.

Подменена ще бъде дограмата и ще се осигури енергийна ефективност на сградата.

А съществуващата каменна облицовка на вътрешните стенище бъде запазена в автентичния й вид.

Ремонт ще се извърши и на всички основни и специализирани инсталации.

Новото за Районен съд - Асеновград място ще има три входа – един за граждани (откъм Централния площад „Академик Николай Хайтов“) и два служебни.

Предвидено е да има звено, което ще е с ограничен достъп – за арестувани и принудително доведени лица.

Планира се и изграждане на двупосочна врата за вход и изход на хора в неравностойно положение, която ще се управлява електронно.

Очаква се след приключване на ремонтните дейности дейността на магистратите от Районен съд – Асеновград да се премести там.

А с изграждането и на централния площад на града ще бъде осигурен по-лесен достъп до част от основните институции – община, полиция, съд, прокуратура.

Междувременно, работният процес и приемът на граждани в Районния съд в града няма да бъде нарушен, като до приключване на ремонтните дейности в бившия Партиен дом, ще продължи да се осъществява в досегашната сграда на улица „Цар Иван Асен II“.

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини