Младежи от Асеновград станаха съдии и подсъдими за ден

Изображение 1 от 2

  Ученици от асеновградски училища направиха възстановка на симулиран съдебен процес в Районен съд - Асеновград.

  В ролите на прокурори, съдии, защитници, свидетели и подсъдими влязоха шестокласници от ОУ „Христо Ботев“ – Асеновград и единадесетокласници от ПГ „Цар Иван Асен II“ – Асеновград.

  Инициативата е по идея на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни (МКБППМН) към община Асеновград.

  Специален гост на процеса беше зам.-кметът инж. Петър Петров.

  Учениците се представиха отлично, въплъщавайки се в ролите си с желание и ентусиазъм.

  Младежите показаха един справедлив съдебен процес, в резултат на което дадоха пример за обективност, безпристрастност и правдивост при вземането на съдбоносни решения.

  Целта на мероприятието е учениците да се запознаят, не само с професията на магистратите, но и със своите задължения, отговорности и права, като граждани.

  Зам.-кметът инж. Петров отправи своите поздравления за усилията и труда, които са положили младежите.

   „Уважаеми магистрати, скъпи ученици, за поредна година Асеновград доказва, че младите са нашето светло бъдеще. Амбициозни и интелигентни хора, вярващи в доброто, в справедливостта, в ценностите.

  Благодаря Ви, че сте положили толкова много усилия, разгърнали сте ентусиазма си и чрез този симулиран съдебен процес давате урок не само на своите връстници, но и на нас, възрастните.

  Сигурен съм, че инициативата на Местната комисия несъмнено е развила Вашия потенциал, впускайки Ви в това предизвикателство, наречено „симулиран съдебен процес“.

  Надявам се, че влизайки в ролите на съдии, прокурори, адвокати, подсъдим и свидетели, научихте какви последствия може да предизвика нарушаването на българските закони. И, че всеки носи отговорност за действията си, т.е. както имаме права, така следва да изпълняваме и задълженията си.

  Вие сте бъдещето на Асеновград и всички ние разчитаме на Вас, на Вашия пример сред връстниците Ви и подрастващите поколения - да се опазва общественият ред и да се спазват правилата.

  Искам да благодаря и на екипа на Местната комисия за ангажираността и за перфектната организация“, каза пред присъстващите инж. Петров.

  Източник: Asenovgrad.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
  Последни новини