Направиха оглед на спортна зала "Асеновец"

Изображение 1 от 6

    Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев и заместник-кметовете Стоян Димитров и Петър Петров посетиха Спортна зала „Асеновец“.

    Там те се срещнаха с треньорите на част от клубовете в Асеновград.

    Кметът извърши оглед на състоянието на сградата. Проведе се и разговор с треньорите относно това, какво може де се направи, за да се подобри цялостния й вид.

    По време на срещата бе решено стената за катерене да бъде преместена на друго място.

    В разговора, ръководството на общината бе уведомено, че ремонт на сградата не е извършван от 2016 г., като тогава е ремонтиран единствено покривът.

    Стойността на ремонтните дейности тогава е била в размер на приблизително 36 000 лева.

    Към момента в залата има счупени прозорци, липсва отопление, а от покрива има течове.

    "Имаме отпуснат от държавата финансов ресурс, който трябва да реализираме за предотвратяване последствията от COVID-пандемията.

    Обмисляме да вложим средства за ремонт на залата.

    Идвал съм тук преди повече от 10 години, за да спортувам и тогава изглеждаше по съвсем различен начин, но с всяка изминала година се руши, особено ако не се обръща внимание на поддръжката й", сподели кметът Христо Грудев.

    Заместник-кметът по строителството в Асеновград инженер Стоян Димитров, на свой ред, отбеляза, че сградата на Спортна зала "Асеновец" е била производствен цех и в един момент е било решено да бъде преустроена и да се ползва от спортистите на града.

    Кметът съобщи, че сума за ремонта ще може бъде заделена след остойностяване на необходимите ремонтни дейности и съответно след гласуване от Общински съвет - Асеновград.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини