Три пъти повече кучета са кастрирани в община Асеновград през 2021 г.

В Асеновград за втори път тази година се проведе двудневна акция за улов на безстопанствени кучета чрез мобилна кастрационна „Ветеринарни практики ЗД“.

Общият брой на уловените четириноги в двата дни е 19. От тях 11 са мъжки и осем - женски кучета.

Те са открити в различни части на Асеновград – индустриална зона, улица “Цар Самуил“, улица “Шипка“, квартал "Запад", пазар "Асеница", квартал "Баделема", улица "Дружба", централна градска част и квартал "Долни Воден".

Към настоящия момент това е най–мащабната кампания за овладяване популацията на безстопанствените кучета, провеждала се на територията на община Асеновград.

В рамките на две кампании, реализирани от мобилната кастриционна, за четири дни, са уловени, кастрирани, обезпаразитени и ваксинирани общо 41 четириноги.

Занапред община Асеновград ще продължи да си сътрудничи със същия екип от специалисти.

Целта на съвместната дейност между администрацията и мобилната кастрационна е да осигури безопасна среда за живот на асеновградчани и жителите по населените места в района.

Предоставяме и справка за заловените и кастрирани кучета на територията на община Асеновград:

– през 2020 г. - 30 броя: 11 мъжки и 19 женски

– през 2021 г. – 97 броя: до 04.11.21 г. - 52 мъжки и 45 женски.

Следващите акции за улов на безстопанствени кучета, но този път от Зооветеринарен комплекс - Пловдив, са определени по график на 17.11.21 г. (сряда) и 23.11.21 г. (вторник).

Община Асеновград призовава собствениците на кучета да ги регистрират в срок, като така могат да се установят онези, които след време пускат четириногите си свободно из града и по този начин се увеличава популацията на безстопанствените, вместо да бъде овладяна своевременно.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини