Асеновградчани с възможност за безплатно депониране на стари електроуреди

Община Асеновград отправя предложение към гражданите, чрез което се цели опазване на околната среда и чистотата в града.

Администрацията има сключен договор за изграждане на система за събиране на отпадъци от излязло от употреба електрическо и електронно оборудване.

Жителите на община Асеновград, които имат стари и непотребни електроуреди, могат да ги предадат за по-нататъшна обработка и рециклиране, като подадат заявка на телефон: 0800 14 100.

Мобилен екип от фирмата ще събира уредите от посочените от хората адреси напълно безплатно.

Всички асеновградчани и жители от населените места в общината могат да се възползват от тази услуга, като се погрижат отговорно за електронните си отпадъци. 

Категориите електрическо и електронно оборудване, които могат да се предават са:

– големи домакински уреди (хладилници, перални машини, готварски печки, котлони, микровълнови, електрически радиатори и вентилатори и други);

– малки домакински уреди (прахосмукачки, тостери, ютии, фритюрници, кафе машини и други);

– информационно и телекомуникационно оборудване (печатащи устройства, компютри, лаптопи, принтери, телефонни апарати, факс апарати, безжични телефони и клетъчни телефони и други);

– потребителски уреди (радиоприемници, телевизори, видеокамери, видео касетофони, музикални инструменти и други);

– газоразрядни лампи (прави луминесцентни лампи)

– електрически и електронни инструменти, с изключение на големи стационарни единици промишлено оборудване (бормашини, триони, шевни машини, градинарски инструменти и други);

– електрически и електронни играчки, артикули за забавление или за спорт (електрически влакчета, състезателни коли, спортни уреди с електрически и електронни компоненти и други).

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини