Пулев: Съперникът ми в новия спорт е силен, но ще му бъде тежко срещу мен

Кубрат Пулев смята, че съперникът за следващия му мач Франк Мир е много силен, но се закани да го победи.

Българският боксьор ще срещне бившия двукратен шампион на UFC в тежка категория в галата Triad Combat на 27 ноември в Арлингтън, Тексас. Боксьори и състезатели в смесените бойни изкуства ще се срещнат в специални правила, а според компанията "Трилър" ще имат равни условия за битка. В правилата са позволени всички удари от бокса, но и някои удари от смесените бойни изкуства.

"Това е нов спорт, но се надявам мачовете да са много интересни. Харесва ми, това е ново предизвикателство за мен. Интересно е, защото е напълно различен спорт. За публиката ще е интересно кой се бие по-добре. Мир е ММА боец, доста добър, има голям опит. Той може би знае повече от мен с тези удари в клинчове, които не са в бокса, има по-голям опит. Не искам да говоря много какво ще направя, но със сигурност ще е много тежко за него, защото аз мога да се бия и в клинч, мога всичко", каза Пулев на виртуална пресконференция преди мача.

Той заяви, че прави спаринги със състезатели в смесените бойни изкуства и тренира на по-малък ринг, за да се подготви за мача, който ще е на триъгълен ринг.

"Подготвил съм се добре, имам много сила, чувствам се страхотно. Уважавам го, но ще бъде много тежко за него, наистина. Девет рунда по две минути, за мен е по-лесно от бокса, защото боксът е в 12 рунда по три минути. Сега е различно, времето е различно, темпото ще е различно. Правя спаринги с двама или трима ММА бойци. Техните удари са малко по-различни, не е като класически, традиционен бокс. Това е малко трудно за мен, заради това правя спаринги", допълни Пулев.

Той трябваше да се изправи срещу Витор Белфорт, но след това съперникът му беше сменен и той ще срещне Франк Мир. Пулев обясни, че двамата си приличат, тъй като са с еднакво тегло и с обратен гард.

"Готов съм за всичко, мога да правя всичко, което е в правилата. За мен е важно да съм в добра кондиция, да съм по-бърз от него", каза още Пулев.

Той уточни, че не е затворил вратата към бокса и очаква догодина да направи боксов мач.

Мир заяви, че правилата на новия спорт приличат много на тези на шампионата по бой с голи ръце (BKFC), а той тренира с подобни правила в последните 18 месеца.

"В тази гала ще се види кой от двата спорта удря по-добре. Мачовете ще приличат малко и на улични боеве, защото имаш право да държиш съперника и да го удряш. Мисля, че правилата са близки и до бокса без ръкавици, но там се бият с голи ръце и има много аркади, а тук ръкавиците ще предпазват от това", каза американецът, който обясни, че срещу Пулев ще трябва да внимава и ще търси бой в клинч.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини