Дикме: Като заскърца коалицията, ДПС ще даде глас

Енергийната криза последните месеци е приоритет, големият въпрос за новото правителство е, че трябва да намери решения, които не са прилагани до този момент. Това заяви Мирослав Севлиевски, бивш енергиен министър, пред бТВ след като страната вече има ново правителството.

Бившият министър на земеделието Мехмед Дикме коментира, че очакванията на обществото са изключителни и големи, предстоят много тежки дни и месеци за страната - и заради коронавируса, и заради това, че икономическата ситуация не е толкова добра.

Той смята, че този кабинет ще изкара 4 години мандат и ще има пълната подкрепа от депутатите на ДПС - "те бяха и срещу Бойко Борисов, но само на село не знаят, че те работиха заедно". По обществените поръчки - по един скрит или явен начин те могат и ще подкрепят "Продължаваме промяната", посочи Мехмед Дикме. По отношение на съдебната реформа и готвените промени за КПКОНПИ, съдебната и прокурорската власт, специализираното правосъдие, Мехмед Дикме посочи, че са били докарани хора от провинцията, но това им е изиграло лоша шега и авторитетът им се е сринал.

Той смята, че ДПС няма да подкрепи явно новия кабинет, но ако заскърца коалицията и са необходими гласове, те ще я подкрепят.

ДПС ще водят политика по устав, смята и Севлиевски. Партията каквото и да говори, накрая гласува правилно в парламента за голяма геополитическа крачка или важна законодателна промяна, добави той.

Днес дойде времето Бойко Борисов да отговаря за това, което каза 2009 г. - борба с корупцията, гръбнака на престъпността, коментира и Дикме. Не е лесно да бъдеш министър, новите в министерствата ще бъдат подложени на натиск, предупреди той. По думите му - винаги има външни сили, политически, икономически лобита, ангажиментите и отговорността са много големи, добави той.

За Севлиевски най-голямото препятствие за новото правителство е, че в страната като цяло са гласували малко хора. Ако първите три месеца минат, ще могат да изкарат дълъг мандат, смята и бившият енергиен министър. А дали ще има промяна, ако се гласуват оставките на двамата лидери на ДБ Христо Иванов и на БСП Корнелия Нинова - Ще има нова политическа ситуация както в страната, така и в парламента, заключи Дикме. Той съветва новият кабинет да подпомогне първо по-бедните хора, за да изкарат зимата.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Ос
  ОСМАН БЕГ
  0 0
  05:05, 15 дек 2021
  Нещо не ми приличаш на туркмен? Да не си потурчен, хазарски ******* бе? :)
 • 2
  Дж
  ДЖАГАЛ ХАЗАРСКИ
  0 0
  05:19, 15 дек 2021
  Кажи си бе! :)
 • 3
  Ос
  ОСМАН БЕГ
  0 0
  05:20, 15 дек 2021
  Изглежда тия са издирвани специално за партията :)
Последни новини