Австралия депортира Джокович

Натоварен ден в съда в Австралия, където съдиите слушаха повече от четири часа спорове, докато Новак Джокович се бореше да остане в страната, пише BBC. 

Джокович ще бъде депортиран от Австралия, след като загуби жалбата си срещу отмяната на визата му. Съдиите единодушно отхвърлиха жалбата му. Осъден е и да заплати разноските по въззивната жалба.

Той е изправен пред тригодишна забрана за влизане, освен при определени обстоятелства, които могат да включват "необходими обстоятелства, които засягат интересите на Австралия".

Джокович сега не може да защити титлата си на Australian Open в Мелбърн. Той трябваше да изиграе първия си мач в понеделник.

По време на съдебното заседание в неделя пред тричленен състав, защитата на Джокович безуспешно аргументира, че мотивите, дадени от правителството, са "невалидни и нелогични".

Джокович е в хотел за задържане за имиграция в Мелбърн, същото място, където бе отведен след като визата му за първи път бе отменена след пристигането му на 6 януари.

По-рано министърът на имиграцията Алекс Хоук анулира визата на Новак Джокович в петък, тъй като той представлява обществен риск за "здравето и реда" на австралийската нация.

Адвокатите на Джокович оспориха решението пред трима съдии във Федералния съд на Австралия.

В съда правителството заяви, че Джокович представлява обществен риск заради позиция против ваксинацията. Те твърдят, че той е "икона" за антиваксърите.

Но адвокатите на Джокович казаха, че има малко доказателства в подкрепа на тази характеристика.

Тенисистът, който бе върнат в ареста в събота, бе пуснат на неразкрито място днес, за да гледа изслушването.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ба
    БАЙ КОЛЮ
    9 -6
    10:04, 16 яну 2022
    Правилно !!! Като е джокович да не пикае одеколон !!! В австралия без балкански каваци !!!
    • Австралия е фашистка, и фашистите не допуснаха сърбин да има повече титли от лекето Надал, чрез фашистки ограничения
Последни новини