Само ваксинирани тенисисти и на Roland Garros. Ще пуснат ли Джокович?

За да играят в Откритото първенство на Франция, тенисистите трябва да бъдат ваксинирани. Това обяви министърката на спорта Роксан Марасинeану ден, след като световният №1 Новак Джокович бе принуден да напусне Австралия, без да може да участва в Australian Open, защото не е ваксиниран.

Спиране от участието му във втори от четирите турнира в Големия шлем ще бъде сериозен удар по кариерата на Джокович, която след случилото се в Австралия е поставена на карта. Преди седмица Франция излъчи посланието, че 20-кратният шампион в Големия шлем ще може да участва в Roland Garros, но днес посланието е друго.

"Въвеждаме COVID паспорти. Веднага, след като законът бъде обнародван, те ще бъдат задължителни за влизане на обществени места (стадион, театър или салон) за всички зрители, лекари, френски или чуждестранни играчи. Ще работим заедно, за да поддържаме конкуренцията жива и да бъдем лицето на мерките срещу ваксинацията в международен план", обяви тя, цитирана от БНР.

Дали подобни изисквания ще се въведат и за US Open, и за Wimbledon предстои да се изясни.

След анулирането на визата на 34-годишния сърбин той няма право да влиза в Австралия в продължение на 3 години, според изискване в имиграционния закон на страната. Премиерът Скот Морисън обаче обяви, че забраната може да отпадне много по-рано при "подходящите обстоятелства", т.е. ако световният №1 и деветкратен носител на титлата от Откритото първенство на Австралия се ваксинира срещу COVID-19.

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ме
    Мехмед
    2 0
    05:48, 19 яну 2022
    Защо да го пускат , нали само ваксинирани играчи ? Аз съм пача и не мога да разбера това заглавие !
Последни новини